buket roser

52 år, det er desværre ikke min alder, men årene siden jeg svarede præsten i Utterslev Kirke på ordene: Vil du have Allan som hos dig står, til din ægtemand? Vil du elske og ære ham og leve med ham i medgang og modgang i hvad lykken, Gud den almægtige vil give jer, indtil døden skiller jer ad? Det har jeg så med større eller mindre held gjort i hvert fald nogle af tingene, og det havde vi så aftalt at fejre med en lille tur til Køge, måske ikke det mest eksotiske sted, men der er faktisk hyggeligt. Vi er nået så langt op i  rækken af bryllupsdage, at de nu kun har navne hvert 5. år, så det næste bliver Smaradgbryllup (55 år).

Første stop på vores tur blev ved Mosede Fort, hvor vi drak formiddagskaffe i bilen, og så vovede vi os ud og gik lidt rundt, dog var vi næsten ved at blæse væk, men ellers er Mosede Fort et spændende sted beliggende i et stort rekreativt område med en dejlig sandstrand ved Køge bugt. På fortets volde og på stranden kan man gå på opdagelse i de gamle betonhuller. Mosede Fort blev bygget i 1913 – 16 som led i Københavns Befæstning. Fra 1915 til 1918 gravede de danske soldater danmarkshistoriens største militære anlæg – Tunestillingen. Det var en lang række af skyttegrave, som strakte sig her fra fortet til Roskilde Fjord. Mosede Fort fik dermed en afgørende rolle i forsvaret af København. Der ligger også et museum om Danmark og danskerne under 1. Verdenskrig, men lige nu er der som alle andre steder lukket.

hus i Køge

Næste stop blev Køge som, normalt er en hyggelig og livlig by, men i mandags var der fuldstændig øde. Byen har mange gamle smukke velbevarede middelalder huse og hyggelige gårde, hvor der er en del liv om sommeren. Her er også et spændende havneområde. Køge er også blevet kåret til Danmarks hyggeligste handelsby. Der er meget kunst i bybilledet som f.eks. de to drikkevandsfontæner, der er placeret foran Køge Museum og foran Køge Kirke, og som er udført af billedhugger Pontus Kjerrman. De to fine drikkevandsfontæner er udført i granit og bronze og forestiller fabeldyr, en kattekvinde og en hestemand med menneskelige egenskaber.  I Køge købte vi Tapas til om aftenen og smørrebrød til frokost, den spiste vi i bilen med smuk udsigt til vandet. Dog vil jeg ikke anbefale at købe højt belagt smørrebrød til at spise i en bil, hold da op det var lidt af en opgave ikke at komme galt afsted. Jeg er glad for min nye bil, havde dog ikke troet, at jeg næsten kom til at leve i den.

tapas

Vi havde bestilt et dejligt værelse på Hotel Conmwell i Køge med en smuk udsigt til vandet, desværre var værelset hundekoldt på grund af den kraftige blæst lige på, så hold da op hvor vi frøs hele aftenen og natten med. Det er ikke så romantisk med sådan en kulde. Men det er ellers et dejligt hotel med sødt personale og som et ekstra plus gratis opladning af bilen. Man kunne godt have købt middag, men da det var herregårdsbøf med bearnaisesovs, så valgte vi selv at handle ind til tapas, som vi er meget glade for.

Udsigt Køge bugt

Morgenmaden hentede man selv, det var en bærepose og kaffe ved siden af, sådan må det være lig nu. Det var en dejlig tur, et forfriskende pust at komme væk et døgn.  Så det blev en perfekt fejring af bryllupsdagen.

 

6 tanker om “52 år!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.