Min mand og jeg fik et flot lavet gavebevis i julegave der lød:

Weekendtur til Falkenberg d. 13. og 14. juli 2019 indeholdende:
Overnatning
Middag
VIP adgang til Ginetta Cup og Pit adgang.

Gaven var fra min datter, svigersøn og barnebarn Amalie. Jeg har aldrig set hende køre før, har simpelt hen ikke haft nerver til det, så nu syntes de vist, at det var på tide jeg kom, og det var en stor oplevelse. Jeg kender intet til motorsport, så nu havde jeg jo også chancen for at blive klogere, det er altid rart.  Dagen startede i paddocken, som er det område, hvor alle teltene og vognene står, og hvor mekanikere og kørere opholder sig. Det er her, de bruger meget tid på at studere og analysere de nyeste tidtagninger og test tider. Amalie kører i Sverige i et svensk team og er eneste pige og dansker ud af de 22- 23 kørere, der deltager i racet. Det er også her, at madmor i det såkaldte hospitality område har serveret frokost og kaffe med kager, og der stod hele tiden et dækket bord med frugt og slik. Det var helt utroligt mange søde mennesker, vi mødte. Amalie køber altid Faxe kondi med til dem (fås ikke i Sverige). Alle mekanikerne er vilde med dem, siger hun, og vi så heller ingen uden en Faxe kondi i hånden.

Hun havde kørt kvalifikations kørsel dagen før vi kom, hvor det selvfølgelig gælder om at køre den hurtigste tid, og det er de to hurtigste omgange ud af 16, der giver næste dags start placering. Der var faktisk kun to sekunder mellem nr. 1 og nr. 10. Hun fik en 9. og en 8. plads til de næste 2 dages race, og da hun dagen før havde være på en 3. plads i testkørslen, så var hun da meget naturligvis ikke tilfreds. Men dæktrykket havde været forkert. Chefmekanikeren, som der her bliver kommunikeret med lige inden start, havde så brugt den halve nat med at analysere og finjustere bilen.

20 minutter før start kører man op til startpladsen, og så venter vi bare. Mormor glæder sig til at få det overstået, og se hende køre ind igen. Amalie sveder lige som de andre ret meget i den stegende sol i tykt brandsikret undertøj og køredragt. Airtox er hendes hovedsponsor, og det er også dem, der har bestemt bilens udseende.

Jeg nød det, når der ind imellem blev afstand mellem bilerne, og ikke som når de kom rundt i svingene, hvor hun så fik overhalet nogle af de andre, da holdt mit hjerte næsten op med at slå.

Hun fik sig kørt op på en 4. plads efter at have været nede som nr. 12 og havde løbets næst hurtigste omgangstid, meget godt klaret. De første der stod hos hende, før mormor nåede frem, for at ønske tillykke var hendes far og teamets fire mekanikere. Bilen skal blive stående bag hegnet i 20 min. efter løbet, hvis der kommer nogle indsigelser, og de vindende skal så til tjek med bilerne og også vejes.


Men i søndagens løb kom hun ind på en 3. plads og op på podiet igen, men da var mormor der desværre ikke og måtte nøjes med at se det på live streaming.

Amalie var næsten tilfreds, helt bliver hun det sikkert ikke, før hun står øverst på podiet, men en 3. og 4. plads ud af 22 kørere er flot, når man er blandt de nyeste. Godt Amalie, at du kan vise, at vi piger også er gode til at køre bil, og at piger faktisk også er gode racekørere, selvom der er så få af dem, og stolt blev mormor i går. Så skulle vi bare lige finde vores egen bil og tilbage til hotellet, efter en spændende og lærerig dag. Har du lyst til at læse mere, så kan du gå ind på amalieracing.dk

Hav det godt så længe.

5 tanker om “Amalie – kvindelig racerkører!

  1. Hej Mona.
    Et sejt barnebarn i har og en dejlig julegave oplevelse at se hende køre.
    Til lykke med den flotte placering.
    Forsat god sommer til jer begge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.