Vi har igen været på en lille ferie. Faktisk skulle den have varet otte dage, men vi kortede den ned med to dage undervejs.

Vanen tro startede vi i Flensborg i en nat og derfra til Lüneburg i to nætter, og derefter videre til Hannover i tre nætter. Det var der, jeg købte et kæmpe tandløst smil. Der var mange tiggere i byen, men jeg lagde specielt mærke til en ældre tandløs dame, der boede lige ved vores hotel. Om dagen lå hun halvt ned på en bænk sammen med nogle andre, og om aftenen, når butikkerne lukkede, flyttede hun ind i indhakket til en butik, hvor hun så sov. En af dagene så vi en sygeplejerske, som var ved at forbinde hendes fod. Sygeplejersken havde en trækvogn med sig, så hun gik åbenbart rundt og hjalp de hjemløse, som havde brug for sygepleje. Den sidste aften, hvor vi gik hjem til hotellet, gav jeg hende 20 euro i hånden, hun lyste op som et julelys og gav mig et kæmpe tandløst smil, mens hun tog min hånd og sagde noget, hvad, ved jeg ikke, da jeg ikke kan tysk. Jeg håber, det har givet hende en enkelt god dag, hun vil mindes.

Bad Oldesloe

På vej fra Flensborg spiste vi frokost i en for os ny by Bad Oldesloe. Jeg er altid på jagt efter nye byer, når vi kører i Tyskland, så jeg kan komme dem på min tysklandsguide.dk. Bad Oldesloe var en hyggelig by med mange små torve, restauranter og cafeer. Der var ikke nogen store seværdigheder, men en hyggelig by.

Byen Lüneburg

Lüneburg har vi været i mange gange, så det var gensynets glæde og i skønt vejr. Når man holder ferie midt i september, så er man taknemmelig for at kunne sidde ude og spise aftensmad.

Hannover

Mange steder i Hannover var der sat scener op, og der var forskellige former for musik i hele weekenden, meget hyggeligt. Efterhånden begyndte vejret at skifte og blive lidt trist og da vi skulle videre til Bremen og kunne se, at her blev det regnvejr, når vi kom, droppede vi Bremen. V har før været én gang i byen i regnvejr, og det var meget kedeligt.

Så nu har vi to dages ferie til gode – skønt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.