J

I det skønne vejr vi nu har haft et stykke tid, har jeg været en tur på Dyrehavsbakken, verdens ældste eksisterende forlystelsespark og tænk, at den er lige her hos os. Det er mange år siden, jeg har været der sidst, men det var hyggeligt at komme ud og gense og mindes gamle dage. Så vidt jeg kan huske, har jeg aldrig været så meget til karruseller og gøgl, og det er der jo masser af på bakken. Der er 32 kørende forlystelser, men man kan også finde små oaser, og så ligger Bakken jo meget smukt i Dyrehaven. Helt tilbage i tiden kan jeg huske Professor Tribini stå uden for hans telt og snakke som et vandfald, han var vældig festlig at høre på, når han råbte:  ”Hold Dem ikke tilbage, mine damer og herrer, mine herskaber, grevskaber, djævelskaber og klædeskaber.” Eller: “Hvis De får en god oplevelse, så fortæl det til andre, hvis de får en dårlig oplevelse så fortæl det til mig, Jeg løber ikke med sladder. Fuld tilfredshed, eller pengene er spildt”.  Nu står der en byste af ham på det sted, hvor hans telt var engang

Dele af byen Korsbæk fra tv-serien Matador er blevet genopbygget i naturlig størrelse, og det er rigtig hyggelig at gå rundt i den lille by. Da vi var der, gik vi desværre rundt helt alene, der virkede meget lukket.

Vi fandt også et stille sted at spise, og da vi ikke havde forventet ret meget af maden, blev vi glædelig overrasket, og udsigten til Dyrehaven gjorde det til en fin oplevelse. Da de unge skal have mundbind på i karrusellerne, løb de alle rundt med dem i hånden, om armen eller hængende under hagen, et sjovt og samtidigt lidt trist syn. Det er jo desværre en falsk tryghed med mundbind, når de bruges på den måde, så har de ingen virkning. Vi var heldige, vi slap fri for mundbindene og kunne bare gå rundt og hygge os, mens vi prøvede at holde afstand.

Hav en dejlig weekend.

3 tanker om “Bakken set med voksne øjne!

  1. Bakken er et hyggeligt sted – jeg var der også fornylig. Det er sjovt, at man har fundet på at bygge Korsbæk. Jeg tror, det trækker mange nysgerrige til, der var dog ikke mange på Bakken, da vi var der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.