I søndags var jeg for første gang på kunstmuseet Trapholt i Kolding. Det er Danmarks eneste museum, hvor man både kan se billedkunst, kunsthåndværk, design og møbeldesign. Trapholt kaldes også for det “jyske Louisiana”, måske fordi det også ligger meget smukt ved vandet og har en hyggelig restaurant (vi fik en lækker brunch), men museets størrelsen kan ikke helt sammenlignes med Louisiana.

Det er meget tydeligt, at Kay Bojesen havde legen i fokus. Udstillingen vrimler med hans ikoniske abe, den lille træfigur med lange leddeløse arme og den lyse plet på maven.

Udstillingen med Kay Bojesen “Humøret i dansk design” er der frem til 10.06.2019, og det er en rigtig dejlig udstilling, skønt at gense alle hans skønne træfigurer, og så må jeg indrømme, at jeg faktisk ikke vidste, at han også havde lavet flot sølvhåndværk og stået i lære hos Georg Jensen selv.

Kirstine Roepstoff repræsenterede Danmark ved Venedig Biennalen i sommeren 2017. Nu viser hun sin første solo udstilling efter Venedig på Trapholt. Udstillingen giver indblik i en af Danmarks mest billedstærke og tænksomme kunstnere. Hendes værker ligger hele tiden på kanten af harmoni og fiktion. Hun søger ind til nuet og tilstande, hvor alt er i enten opløsning eller balance. Hendes kunst har gennem årene været både stærkt æstetisk og skarpt kommenterende på vores samtid.

Den blomstrede sofa har Nina Saunders stået for. Hun arbejder i krydsfeltet mellem kunst og design, og tager tit udgangspunkt i gamle møbler eller fundne genstande, som hun modificerer og spejlvender.

Til børn er der et stort “klodseland”. Der kom nogle store brag derinde fra, når en kæmpe stabel af klodser faldt til jorden. Desværre havde vi ingen børn med, så jeg kunne have været med til at bygge et kæmpe klodseslot, det havde da ellers været sjovt at få lov til at lege.

Sidste jul fik jeg selv Aben i julegave, og jeg er rigtig glad for den. Hver dag, når jeg lige retter på den, kommer det store smil frem, den gør mig bare glad. Desværre var vejret dårligt, så vi nåede ikke udenfor og se Arne Jacobsens sommerhus, hvad jeg ellers meget gerne havde villet, men så må vi komme igen, når det bliver forår.

Hav det godt så længe.

Mona

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.