Jeg har været på en miniferie med to nætter på Bromølle Kro, og det har været en rigtig god oplevelse. Den historiske gamle kro fra 1198 ligger midt i Vestsjælland ved Jyderup. Den ligger smukt omgivet af skov og Åmose Å. Der var en dejlig atmosfære, alle, vi mødte, var bare så søde og hjælpsomme, man følte, at de ville bare så gerne have, at man havde det godt. Kroen har været med i en tv serie, der handlede om spøgelser, men vi boede i et værelse i en stor tilbygning, så der var desværre ingen spøgelser, jeg ville ellers gerne have mødt et.

Der er rigtig mange steder, man kan sidde udenfor og hygge sig. Vi valgte at få en drink ude og at spise inde, dejlig dansk mad i moderne udgave.  Alle værelser har en dejlig terrasse, så vi drak aftenkaffen der. Jeg elsker at have en terrasse, synes det er skønt at kunne åbne min dør og komme ud, lige når jeg vil. Alt på Bromølle Kro fungerede perfekt, men det har ikke altid været lige lukrativt at bo der, for i 1700- tallet var der et meget kreative kropar, der fandt ud af at forøge indtægterne ved at drikke de handelsrejsende under bordet, myrde dem, smide deres lig i åen og så røve alt af værdi fra deres bagage. De  blev dog afsløret og hængt på galgebakken tæt på kroen.

På vores lille ferie fik vi også set Holbæk, som er en hyggelig by. Dagen efter kørte vi til Kalundborg, her er der et område ved den flotte kirke, som er hyggelig, ellers er det en lidt trist by . Men hele området omkring Bromølle Kro var ren nostalgi for os. Vi er kommet i området gennem mange år tilbage i tiden, da nogen af vores venner er fra Jyderup, og de holdt også deres bryllup på kroen. Det er over 40 år siden, men det er altid hyggeligt at gense steder, hvor man har kommet i en periode af ens liv.

Hav det godt så længe.

2 tanker om “Bromølle Kro!

  1. Hvor ser der dejligt ud, og det, du fortæller, lyder rigtig spændende. Tænk at kroens historie går så langt tilbage som til 1198. Det var synd, du ikke så et spøgelse 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.