I 1945 lagde 490 bombefly fra det britiske Royal Air Force byen Potsdam i aske. Det er svært at forestille sig i vore dage, når man ser alle de flotte bygninger og slotte. Men i nogle områder ses det tydeligt, at byen har hørt til Østtyskland. Potsdam er en meget spændende by, og her er utrolig meget at se. Bare i dag har vi gået 14,8 km., så fødderne er trætte, og vi skal snart ud at gå igen for at få middag.

22

Den smukke bygning øverst er Filmmuseet, som vi var inde at se, det var meget spændende. Bagved ses Nikolai Kirke.

22a

En kreativ måde at bevare noget af det gamle på.

22b

Byen er også meget plantet til med blomster, betydeligt mere end tyske byer ellers er ved denne årstid. De plejer at vente til sommerblomsterne.

22c

Her er 17 slotte, som vi skal se nogle af i morgen, og mange enorme store bygninger, der ligger i de mange grønne områder med bøgeskove omkring, det føles dejlig dansk at se bøgen være sprunget ud.

Hav en god aften

2 tanker om “Byen der har mødt 490 bombefly!

  1. Flot bygning den første, men på de andre billeder, kan man godt se ,det er det gamle Østtyskland ,syndes jeg, her er bøgen også mange steder sprunget ud, det blev jeg meget forbavset over i dag at se, syndes det er gået min næse forbi i år, at den sprang ud.
    Hav en god slots tur i morgen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.