Hostrup Kro

Vi har igen været på en mini ferie. Det er utroligt, hvad man kan nå på fire dage selv med en del hvil undervejs. Vi oplevede en masse og fik dejlig mad og vin.

Planen var at starte med at nyde vores julegave fra vores søn, som var et ophold på Hostrup Kro inklusiv en seks retters gourmetmenu med vinmenu. Så det var lidt af en start med alt det skønne mad og vin. Vi havde planlagt fire overnatninger. En i Hostrup (lige syd for Åbenrå), en i Esbjerg og med to i Odense.

Ribe Domkirke

På vej fra Hostrup til Esbjerg, gjorde vi et holdt i Ribe. Dog nåede vi ikke hele byen rundt, da det blæste en pelikan og var hundekoldt. Ribe er ellers en rigtig hyggelig by. På en god sommerdag er der mange mennesker, nu var byen total uddød. Jeg ved ikke, hvor de alle var henne.

Hotel Britannia

Det er min kære mand, der booker hotellerne, og i Esbjerg havde han valgt Hotel Britannia, der ligger midt i byen. Det er et rigtig dejligt hotel, og lige nu, hvor vi ikke rejser på længere ferier, så ofrer vi noget mere for at få et lækkert værelse.

Esbjerg er min fødeby, så det er noget meget specielt at komme der. Det sker dog meget sjældent, efter at min mormor og morfar døde for mange år siden.

Når jeg planlægger, hvilke byer vi skal besøge, så ender det altid med at blive meget påvirket af, at jeg gerne vil tage billeder og besøge nye steder, så jeg enten kan lægge byen på min danmarks-guide eller opdatere med nye billeder. To af de ting jeg havde læst om var Esbjerg Museum og Esbjerg Kunstmuseum.

Esbjerg museum

Vi besøgte Esbjerg Museum, som i øjeblikket har tre udstillinger om besættelsestid og hverdagsliv i Esbjerg 1900-1950. Det var nogle rigtig spændende udstillinger.

Besat – Esbjerg 1943 involverer sine gæster, når den fiktive ”familien Hansen” byder velkommen og beder om hjælp til at løse deres besættelsestids-dilemmaer. Det var en sjov ny måde at fortælle historie på, at der står en fiktiv person og taler til en. I udstillingen Esbjerg 1900-1950 kan man gå ind til købmanden, nyde Torvets butikker og besøge arbejderfamiliens og direktørens lejligheder.

Vi var også på Esbjerg Kunstmuseum, der var ikke lige noget for vores smag, så det gik vi hurtig igennem. Museet var heller ikke ret stort.

Comwell Odense

Vi havde to dage i Odense, hvor den ene var søndag. Det er altid en lidt speciel dag på en ferie, så jeg havde planlagt, at vi for første gang skulle i Odense Zoo og bagefter se det nye H.C. Andersens hus.

Odense Zoo

Odense Zoo er en lille hyggelig Zoologisk Have, der var meget besøgt at børnefamilier. Den er fra 1930 og bar meget præg af alder, men vi havde nogle rigtig hyggelige timer der i dejligt solskin.

H.C. Andersens museum i Odense

Odenses største nye attraktion i mange år er det nye H.C.Andersens Hus, og hold da op hvor er det flot og spændende. Det er absolut et museum i verdensklasse. Både museet og selve byggeriet er meget fascinerende. Museet ligger i den gamle Lotzes Have i det centrale Odense, og bygningerne er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma.

Idéen er, at man som besøgende træder ind i H.C. Andersens univers. Gæsterne udstyres med høretelefoner og er med i et slags rollespil, når de kommer på besøg. Udstillingen skifter hele tiden, så man kan komme på besøg mange gange. Det nye museum har kostet over 400 millioner kroner.

Prinsessen på ærten

Selvfølgelig er prinsessen på ærten der, selv ærten er udstillet. Her slutter en dejlig tur med H.C.Andersens historie.

“Så kunne de se, at det var en rigtig prinsesse, da hun gennem de tyve madrasser og de tyve edderdunsdyner havde mærket ærten. Så ømskindet kunne ingen være, uden en virkelig prinsesse.”

Hav en dejlig weekend.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.