Middag hos barnebarnet

Mange uger ligner i øjeblikket hinanden, men ikke denne, det har været en rigtig god uge med lidt selskabsliv, der levede op til alle Corona reglerne og oven i købet lidt skrappere. Utroligt at børnebørnene nu er så gamle, at det er dem, der inviterer på middag. Vi var til Italiensk aften hos Karoline, og hold da op hvor hun havde gjort meget ud af det, alt var hjemmelavet. Fantastisk hvilken energi unge mennesker har, hvor meget de når ud over deres studier, de er aktive på mange fronter. Jeg føler altid, at jeg bliver meget inspireret, når jeg er sammen med unge mennesker, og jeg bliver mindet om at komme lidt op på dupperne.

Chanpagne på stranden

Vi havde også et hyggeligt gensyn med nogle venner efter ikke at have set dem i flere måneder. Det er ikke helt det samme med mail og telefonen, det er også dejligt at mødes ansigt til ansigt. Så vi aftalte at mødes på stranden til et glas champagne og en sludder, det var hyggeligt men koldt.

skadyrskontrol

Vi har også haft besøg, desværre var vedkommende ikke velkommen, det var til gengæld rottemanden, men ham havde vi også selv ringet efter. Han var så venlig at sige, at det ikke var en rotte, vi havde på besøg, men en Halsbåndsmus, som er en ret stor mus. Vi havde et billede af dens fodspor i mel, så vi fik en lang og ret interessant forklaring om forskellen på en rottes og en halsbåndsmus’ fodspor. Han skiftede vores små musefælder ud med nogle, der var mere en dobbelt så store. Dog har gæsten ikke være på besøg endnu og prøve de nye fælder.

Lise Nørgaard

Jeg er meget stor fan af Lise Nørgaard og har læst næsten alle hendes bøger, både dem hun selv har skrevet og dem, hvor forfatteren er en fremmed. Der har lige været en artikel om hende i ugebladet Søndag, som handler om citatbogen “Livet ifølge Lise Nørgaard – Gode råd, skarpe meninger og satiriske pletskud”. Det er Jacob Wendt Jensen, der har skrevet bogen, og artiklen handler om deres samarbejde, og det har ikke været kedeligt, for det er Lise Nørgaard aldrig. Der er mange ting ved hende, der fascinerer mig, bl.a. at hun altid ærligt har sagt sin mening, også selv om det ikke er populært, det hun siger, og hun er hurtig i replikken. Så smuk en udstråling med de kønne brune øjne og med makeup på. Skønt at se sådan en kvinde på 103 år. I november 2020 blev hun tildelt det livslange kunstlegat “Statens Kunstfonds hæderspris”, det er jo en ære, men jeg kunne godt tænke mig at have hørt hendes kommentar til ordet livslang, når man er 103 år. Hendes kommentar til at få Corona er: “Folk skal ikke bekymre sig om, at jeg falder død om på stedet i disse corona tider. Jeg agter nemlig ikke at gøre det, før der er mulighed for, at gæsterne til begravelsen kan få en ordentligt gravøl.” ( udsnit af Jacob Wendt Jensens artikel).  Hun er et stor forbillede for mig.

Den nye bil

Efter at have ventet i tre måneder, fik jeg endelig min nye bil, det var skønt og den første køretur gik op ad Strandvejen i dejlig solskin. Det er en Hybrid, så jeg står lidt i begge verdner med el og benzin, det er at foretrække, så længe el bilerne ikke kører længere på en opladning.

Hav en dejlig solskins weekend.

 

 

2 tanker om “Det var den uge!

  1. Tillykke med din nye bil, og hvor er det dejligt at læse, at I har været inviteret til hyggelig middag hos jeres barnebarn.
    Jeg er også en stor fan af Lise Nørgaard og er ved at læse Jacob Wendt Jensen biografi om hende: Lise Nørgaard – de første 100 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.