rumdragt

rumdragt

Udstillingen “Månen” med underteksten “fra den indre verden til det ydre rum” er på Louisiana helt frem til 20. januar 2019. Da jeg fik Louisiana magasinet og læste, at den nye udstilling handlede om Månen, var min første tanke, at det lød kedeligt, men hold da op hvor jeg tog fejl, og jeg har da også altid lige som mange andre syntes, at der er noget fascinerende over månen. Den sætter mange tanker i gang, når man kikker op på den.

Månen er det eneste himmellegeme hvis overflade kan ses med det blotte øje fra Jorden, derfor har Månen nok gennem århundreder fascineret kunstnere. Udstillingen tegner et stort mangfoldigt portræt af Månens mange roller i den vestlige forestillingsverden med ca. 200 værker og genstande fra billedkunst, litteratur, musik, film, design, kulturhistorie, arkitektur og naturvidenskab. Det er en rigtig spændende udstilling for alle, og det kunne også ses på mængden af unge mennesker. Månen er en af de få ting, vi alle er fælles om ifølge FN´s Ydre Rum Traktat fra 1967 som lyder: “Udforskning og udnyttelse af det ydre rum, herunder Månen og andre himmellegemer, skal ske til gavn for og i alle landes interesse uden hensyn til graden af deres økonomiske eller videnskabelige udvikling og skal være hele menneskehedens virkefelt . Det ydre rum, herunder Månen og andre himmellegemer, kan ikke gøres til genstand for national tilegnelse ved suverænitetskrav, ved udnyttelse, okkupation eller på anden måde”. Sådan – så vi ejer alle månen.

Som en stor ekstra bonus kan man se en dejlig udstilling med den britiske kunstner Cecily Brown. Jeg kendte hende ikke, men blev dejligt overrasket, hun laver nogle meget spændende billeder. Billederne emmer af liv, dejlige farver og mennesker, masser af mennesker. Man skal bare lade roen falde på sig, så kommer de stille og roligt frem på billedet. Hun er en spændende kunstner, og hendes udstilling slutter med et ti meter langt triptykon “Where, When, How often and With Whom”. Cecily Brown kan ses frem til 10. marts 2019.

To dejlige udstillinger der blev afsluttet med et besøg i cafeen. Hav det godt så længe.

Mona.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.