Rheinpromenaden i Düsseldorf

Jeg har været to døgn i Düsseldorf. En by jeg har været i rigtig mange gange, men efterhånden er det længe siden, så det var meget nostalgisk.

Grunden til, at vi lige valgte Düsseldorf var, at vi var inviteret i weekenden af nogle “gamle” venner, der bor i Nennig nede i nærheden af Trier.  Vi fløj tidlig onsdag morgen og havde lejet en bil, så vi fik to hele dage i Düsseldorf.

Medienhafen

Jeg havde planlagt, hvad vi skulle se af nyt, og det var bl.a. den nye Medienhafen. Det var ret flot, der er sket store ændringer fra grimme siloer og gamle lagerbygninger til spændende bygninger af anerkendte arkitekter. Jeg var mest spændt på de 29 farvestrålende mandefigurer, de såkaldte Flossis-klatreskulpturer lavet af kunstneren  Rosalie. Efter at have gennemsøgt området grundigt måtte jeg erkende, at de ikke var der mere, lidt ærgerligt.  De skæve hvide bygninger, der udgør Neuer Zollhof, er et godt eksempel på ny spændende arkitektur. De er designet af Frank Gehry.

Düsseldorf ved nat

Düsseldorf er en hyggelig by til en forlænget weekend, den har noget af det hele. En dejlig lang promenade langs Rhinen, et væld af restauranter, kultur og rig mulighed for shopping. Der var julepyntet rigtig mange steder, men vi kom dog ikke i julestemning. Selv for mig der elsker jul, er er det lidt tidligt.

jul i Düsseldorf

øl kultur

Jeg fik også en enkel lille øl, hvad der er store muligheder for i tyskland, der har en stor øl kultur. Düsseldorfs traditionelle øl hedder Altbier, som i daglig tale bare kaldes Alt. Mange steder står man ved høje borde, og tjenerne går så rundt med en bakke fyldt med øl, og når folk har drukket ud, sætter de en ny og slår en streg på ens ølbrik, indtil man lægger brikken oven på ølglasset. Den ene øl, jeg fik, lykkedes det mig at afsætte til min kære mand. Jeg drikker absolut helst vin, og tyskerne laver heldigvis rigtig mange god hvidvine.

Victor´s Residenz Hotel Schloss Berg

Det var meget hyggeligt at gense vennerne, som havde indlogeret os på Victor´s Residenz Hotel Schloss Berg. Det var rigtig lækkert og pragtfuldt at bo, spise og drikke på et flot slotshotel uden at skulle havde kreditkortet frem.

byen Saarburg

Vi var også en tur til byen Saarburg, en rigtig hyggelig by, som varmt kan anbefales, hvis man kommer på disse kanter. Byen er omgivet af vinmarker, så den ligger meget smukt. V havde nogle skønne dage sammen med vennerne. Vi var to hold venner, som var inviteret.

Du kan læse mere om Trier og Düsseldorff på tysklandsguide.dk, hvis du skulle få lyst, selvom jeg har ikke har nået at få de nye billeder af Düsseldorf på.

Hav en god dag.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.