Nu er vi kommet tilbage til startstedet Glücksburg efter ti dages ferie. Det er lidt sent i år, men hold da helt op hvor har det været varmt. Vi startede med 32 grader og endte i dag med 14 grader, et meget stort spring på 10 dage når vi ikke har været i syden. I starten var det lige før, jeg overvejede at nægte at stå ud af bilen, når vi nåede frem, for da var det 32 grader, langt over hvad min ynglings temperatur er. Første stop var Kühlungsborn, hvor vi ikke har været før, men jeg havde læst en del om byen, at det skulle være hovedbyen på den Tyske Riviera. Hvad der ikke stod noget om var, om det var bedst at bo i øst eller i vest, der er forbundet med en 3 km. lang strandpromenade. Vi var så heldige at have valgt øst, som vi efter vores smag syntes var bedst, for ellers havde det absolut blevet en helt anden ferie. Jeg kan godt lide at bo, hvor der er lidt by, en strandpromenade og en spændende lystbådehavn med cafeer, restauranter og lækre butikker, og det var alt sammen samlet i øst. Man kan selvfølgelig også bo midt i mellem, der er masser af hoteller, og i vest findes en fin campingplads.

Næste stop var Stralsund efter lige at have været et smut ude på Rügen. I Stralsund var der gang i 30 års krigen. På torvet kæmpede franskmænd, englændere og svenskerne hele weekenden, så vi var tilskurer til skud, salutter og eksercits, en sjov oplevelse. Stralsund er en hyggelig by og har som flere af byerne i det område været under svensk herredømme, og det møder man mange steder.

3. stop var Potsdam, og det var 3. gang, vi besøgte byen, der er en af mine favoritter. Jeg tror ikke, der findes andre byer i Tyskland, der har 17 flotte slotte.  Rokokoslottet Sanssouci er nok er det mest kendte, og det er da også meget smukt.

Der blev sluttet af i Wismar, da var vejret begyndt at blive ustabilt, men vi fik stadig travet en del, selvom man havde følelsen af, at fødderne var ved at være slidt op af al den traven .

Nu venter der et større arbejde med at komme nye byer på min tysklandsguide og skifte billeder ud i de byer, der er på i forvejen, men det bliver først i næste uge, når jeg er hjemme i Danmark igen. Med hverdagen vender alle de ting tilbage, som jeg nyder at være fri for, når jeg holder ferie i udlandet så som at høre om hvad Trump, Boris Johnson  og andre politikere nu har fundet på, ikke et ord om klimaproblemer og bæredygtighed, ja det lykkes mig næsten at bilde mig selv ind, at verden er god, og alle er søde ved hinanden, ret naivt men dejligt.

Hav en dejlig weekend.

4 tanker om “En brugt sommerferie!

  1. Hvor er det smukke billeder fra jeres ferie. Jeg ved så lidt om Tyskland, så det var meget spændende at læse. Tænk at Potsdam har 17 flotte slotte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.