Boghandel i Lübeck

Tænk sig en kæmpe boghandel, og så ligger den i Tyskland. Denne skønne boghandel havde en etage mere, end man kan se på billedet, og så gik den ud til flere sider, jeg har kun mødt to større, den ene i New York og så i Oxford. Jeg elsker boghandlere, da mine børn var små, hadede de dem. Til gengæld har jeg en meget tålmodig mand, han finder bare en bog om flyvning. For år tilbage elskede jeg også, når jeg tog til byen alene, at gå i alle de antikvariske boghandlere, men dem er der ikke ret mange af mere. I det hele taget elsker jeg bøger, synes nærmest det er kriminelt, hvis nogen smider en bog ud eller ødelægger den. Hvad er dit forhold til bøger?

13

 

6 tanker om “En drømme boghandel!

 1. Jeg elsker bøger, og har altid læst. Noget af det første jeg kan huske at have læst var Ota Solgryn bøgerne, som jeg fandt på et gammelt loft. Derefter lånte jeg bøger hos alle vores naboer, nok ikke lige børnebøger, og nok ikke altid interessant for et barn, men alt kunne og skulle læses. Jeg har også “levet mit halve liv” i bogantikvariaterne, men det er et overstået kapitel.
  Jeg har også besøgt en stor boghandel i Helsinki “Acedemic Bookstore” hvor der foruden bøger findes en gammel café, hvor alt er indrettet med Aalto design.
  Min søster, som bor i Paris, er ligeså vild med bøger som jeg, så vi udveksler bogtitler og forfatternavne, så jeg læser ofte noget, som ikke er så kendt i Danmark.

  • Hvor er det dejlig at du også har det sådan. Det er en gave at bo i et land hvor man kan købe alle bøger og læse hvad man har lyst til.

 2. Engang samlede jeg på bøger, jeg havde så mange børger, at de fyldte et helt værelse på alle væge. Så skulle jeg flytte og fik halvdelen med. Så skulle jeg flytte igen, og igen og igen. Så besluttede jeg at sælge og give de fleste af dem væk, for det var for besværligt at pakke og flytte alle de bøger hele tiden. Så besluttede jeg, at jeg ikke ville købe bøger mere. Det har jeg næsten overholdt. Til gengæld tilbringer jeg tid på biblioteket, der har de alle de bøge jeg drømmer om og så har de en dejlig cafe.

  • En flyttekasse med bøger er næsten umulig at løfte, så det får nok mange til at rydde ud. Også hyggelig med bøger og cafe.

 3. Også jeg elsker at læse og læser meget, holder meget af at gå på biblioteket, skønt at komme hjem med en stak bøger og så bare gå i gang med at læse, er lige glad med at eje bøgerne, da jeg næsten aldrig læser den samme bog igen , også dejligt jeg har en søster der elsker at eje bøger, som jeg også må låne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.