Hvordan ser en helt almindelig mandag ud for dig?

Min helt almindelige mandag her i marts på en regnfuld og blæsende dag så sådan ud:

Efter morgenmaden kørte jeg til fitness. Jeg går mandag, onsdag og fredag morgen, for så er det overstået. Hjem og i bad og så i gang med at bage rugbrød. Det er en god opskrift, jeg efterhånden har fået lavet. Jeg har med tiden ændret en del på den oprindelige opskrift, og nu er den endt sådan her, for når det er noget der skal bages tit, skal det være let.

Rugbrød:

 • 7,5 dl vand hvori der opløses 3 spsk Husk
 • mens det opløses vejes resten af og kommes så bare samlet i.
 • 75 g Havregryn – 75 g hirseflager – 50 g hele boghvedekerner
 • 75 g hørfrø – 25 g chiafrø – 50 g solsikkekerner – 50 g græskarkerner
 • 11/2 tsk bagepulver – 11/2 tsk salt – 1 spsk kakao (til at give brødet en mørk farve)
 • 100 g havremel – 100 g rugmel

Det hele røres sammen og kommes i en bageform. Bages i 2 timer på 180 grader (det skal ikke hæve).

Det er en lang bagetid, så tit laver jeg dejen om morgenen og bager brødet, når jeg får tid i dagen løb.

Efter frokost blev der brugt noget tid ved computeren, da vi skal nogle dage til Rostock her i marts, så derfor skal jeg finde ud af en hel del om byen, så jeg senere kan skrive om den på tysklandsguide, når jeg også har fået taget en masse billeder dernede. Jeg mangler nogle byer i den del af tyskland. Det er noget der sluger tid, når man går på nettet, så forsvinder den bare væk. Derefter stod den på engelsk, som jeg endnu en gang er gået i gang med at blive bedre til. Efterhånden føler jeg, at jeg er den sidste dansker, der ikke er god til engelsk, og at det bliver mere og mere irriterende, så jeg bliver sur på mig selv. Som tiden går kan jeg også godt se, at sproget sniger sig ind over alt. Når jeg bliver “gammel” og måske skal på plejehjem, så tror jeg også, at meget af personalet kun kan tale engelsk. Så jeg kæmper videre. Men sprogøre har jeg absolut ikke, jeg kan forstå ret meget, men når jeg skal til at sige noget, bliver der “blank skærm”.

Det sidste af dagen blev brugt på at lægge puslespil. Det synes jeg er sjovt lige nu, efter jeg har fået anbefalet de nye, hvor man ikke kender resultatet. Man skal f.eks. lægge, hvad en person i billedet ser, eller det kan være fremtiden/fortiden. Der er noget detektivagtigt over det. Jeg bruger det som en form for meditation. Det var lidt om hvordan en helt almindelig lidt kedelig mandag gik.

Hav det godt så længe.

6 tanker om “En helt almindelig mandag!

 1. Det er sådan nogle dage jeg for det meste elsker. Men så kommer der lige pludselig en trang til at NU skal der ske noget. 😊

 2. Det var spændende at læse om dig dag”
  Opskriften på rugbrød ser rigtig dejlig ud – lige som vi kunne finde på at lave vores uden hvedemel og kun med masser af gode, sunde råvarer.
  Hvor er det flot, at du går til fitness tre gange om ugen!

 3. Hej Mona.
  Vil lige skrive til dig, at jeg lige har rørt din opskrift på rugbrød sammen, og bager nu i ovnen 2 timer, spændt på at smage brødet.
  Dit tip om at besøge fiskerestaurant på den anden side af fjorden i Flensburg har jeg noteret mig, den skal vi prøve næste gang vi besøger Flensburg.
  Jeg har kæmpet i 5 år med at lære Italiensk, fordi vi næsten hver sommer er i Italien i 3 uger. Jeg kan sige dig, det er svært, men efterhånden forstår jeg da mere og mere og kan også sige noget, men det lyder ganske forfærdeligt sammenlignet med en Italiener.
  Spændende med Rostock, jeg sluger alle dine indlæg med stor interesse.
  God weekend.
  Kh
  Birgit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.