Rose vin i Skagen

Jeg har været en uge i Skagen. Det har vi været  i mange år i maj måned, og da er vejret lidt af et lotterispil. Hvis det ikke havde blæst så voldsomt, så havde det været vældig godt.

Det er min kære mands pensionskasse, der ejer huset, som ligger i Gammel Skagen. Det har næsten altid været i ugen med Kristi himmelfartsdag, og der har altid være rigtig mange Nordmænd, som kommer sejlende til byen, og de fylder meget, når de får drukket nogle øl og er i vældig godt humør.

Jeg kan godt lide den fantastisk spændende natur, Skagen er omgivet af. Meget anderledes og barskere end her på Sjælland, og så er det en smuk by med alle dens velholdte gule huse.

Skagen by

Skagen Odde naturcenter

Selvom jeg har været mange gange i Skagen, så er der altid noget nyt at se, og denne gang var det Skagen Odde naturcenter. Bygningen er tegnet af Jørn Utzon, og det kan man tydelig se.

Der er skiftende udstillinger inden for kunst, design og arkitektur. Det var spændende at se udstillingen med  Plesner & Bindesbøll, som er de  to arkitekter, der står bag mange af Skagens smukke huse. Nu kan jeg så udvide min danmarks-guide.dk med Skagen Odde naturcenter, der skal jo gerne ske en udvikling på guiden.

Solnedgang i Skagen

Pinsemorgen

Pinsemorgen holder vi altid brunch for hele familien. I år var vi 14 og dybt lykkelige for det helt fantastiske flotte vejr. At komme op til blå himmel og en strålende sol er vidunderligt.

Vi havde sat alle borde og stole op på græsplænen dagen før, for der er rigeligt at skulle nå. Vi var dog blevet tilbudt hjælp af både børn og børnebørn, men havde takket nej, da vi havde flere dage til at forberede det. Efter brunchen blev der traditionen tro spillet kroket og kongespil, og der var i år næsten enighed om reglerne. Sidst på eftermiddagen blev grillen tændt, og med alles hjælp blev bordene flyttet op på terrassen. En af børnebørnene havde lavet to lækre tærter til dessert, de smagte himmelsk.

Da de kl.21.30 brød op, var alle borde sat på plads, og der var vasket op, og sådan havde det været hele dagen, alle hjalp til. Det var nogle rigtig skønne gæster.

Hav det godt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.