Geografisk have i Kolding

Jeg har været et døgn i Kolding på vej til tyskland. Når vi tager afsted på ferie, store eller små, så bruger jeg en del tid på at Google, hvad der er at se. Med Kolding havde jeg læst om den Geografiske have, som er en 14ha stor oplevelsespark og botanisk have, som er opdelt i geografiske områder med mere end 2000 forskellige træer, buske, og planter, så man kan komme på rundrejse til Kina, Japan, Nord- og Sydamerika. Der er en rosenhave med 5000 moderne roser. Der er også en lille cafe og mange borde og bænke rundt om i haven, så man selv kan have noget med at nyde. Det havde vi ikke, så vi fik kaffe i cafeen.

Kolding miniby

Haven rummer også Kolding miniby. Den var meget spændende og stor med mange miniaturehuse som illustrerede Kolding by i perioden fra 1860 til 1870.

Kolding miniby værkstedet

Vi kom i snak med en af mændene, der laver husene, og han tilbød at vise os deres værksteder og fortalte om alt arbejdet, det var meget interessant at høre om. Det var en fantastisk flot miniby , selv åen med en bro havde de lavet.

Den spanske trappe i Kolding
Rådhuset i Kolding
Da vi var der en lørdag, var der rigtig meget liv i byen hele dagen og aftenen med musik og et mylder af glade mennesker. Vi boede på hotel Kolding, og det hotel kan varmt anbefales af mange grunde. Den dag vi kom, var det 30 grader, så det var skønt allerede i receptionen at få udleveret to flasker iskoldt vand, lige hvad jeg trængte til. Alt personale var meget søde, og hotellet lå perfekt i forhold til Koldinghus, vandet, restauranter og shopping, så vi havde alt lige uden for døren.
Kolding by
Det var et rigtig dejlig stop, selvom der var meget, vi ikke nåede at se, men vi har været der før, og da har jeg altid været på Koldinghus, som jeg er meget begejstret for, men i det skønne vejr, var det dejligt at være udendørs.
God weekend.

2 tanker om “Et døgn i Kolding!

  1. Sikke nogle dejlige oplevelser og smukke billeder. Tak for inspiration – jeg må bestemt en tur til Kolding og se Den Geografiske Have og også Koldinghus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.