Så er jeg hjemme igen efter 5 nætter i Rom. Jeg har været i Rom rigtig mange gange enten en uge, nogle dage eller bare et 24 timers stop og har altid været meget begejstret for byen. Vi havde fået anbefalet en fint hotel, det lå godt og havde en rigtig dejlig tagterrasse, hvor vi havde regnet med at skulle sidde og slappe af om eftermiddagen efter at have travet byen rundt, men vejret var ikke helt med os, så det blev ikke til så meget. Rom er en spændende by, hele byen er fyldt med en fortryllende blanding af gammel kultur, der består af storslåede pladser, bygningsværker og monumenter, som næsten overgår hinanden. Men desværre er der sket meget i de år, der er gået, siden jeg var der sidst (uha 10-12 år). Når man nærmede sig en af byens mange seværdigheder, så var der helt sort af turister og “næsten” lige så mange gadesælgere, man kunne ikke stoppe op et øjeblik uden, at de var der. Det var meget for meget, jeg blive i hvert fald  træt af dem, men også af mig selv, for i dagen løb fik jeg sværere og sværere ved at være venlig over for dem, og det havde jeg det ikke godt med . Gensynet med de mange smukke steder var dejligt, men desværre blev udsigten lidt ødelagt af en skov af paraplyer. Men da der kom en dag med sol, så var det op på dupperne og  byen rundt og tage billeder, for jeg har også en meget forsømt italiensguide, der er ved at blive redigeret up to date.

Udover at nyde de mange smukke bygninger, spise dejlig italiensk mad og kigge på butikker, fik vi også oplevet et farverigt optog. Hvad det handlede om, fandt vi aldrig ud af, men der var masser af glade mennesker. Vi kom også tilfældigt til bryllup, og det specielle med det var mængden af sikkerhedsfolk, de var som en ring omkring bruden. Efter sådan nogle dejlige dage, er det også skønt at komme hjem til havens stilhed.

Hav det godt så længe.

 

2 tanker om “Fem dage i Rom!

  1. Hvor lyder det spændende med jeres tur – og også med din italiensguide. Jeg har ikke været i Rom, siden jeg var 18 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.