Så blev det næste barnebarn Amalie student. Det tog fire år, da hun har gået i en Team Danmark klasse, hvor de på grund af deres sport har en større forsømmelses procent og derfor går et år mere. Det gør absolut ikke  lettelsen mindre, og glæden er stor, når huen sættes på hovedet og starter en lange række af traditioner. Det er helt vildt, hvad der skal ske bare med huen, den skal der skrives i, bides i, overhældes og så videre, jeg kan slet ikke huske alle tingene. Men der er mange ritualer bare omkring studenterhuen,  og der hører bunker af varierende traditioner til den, fordi den netop inkarnerer studenten. Foran på huen sidder et lille mærke, som er den røde/hvide kokarde, og i midten af denne sidder et lille metalkors, det er ikke et tilfældigt kors. Der er tale om det nationale dannebrogskors, som ses i dannebrogsordenen, der blev stiftet af Christian V i 1671, og det er Danmark, man priser i denne kokarde. Samtidig er huen rød og hvid, og den henviser mere til nationen end til kristendommen.

Efter at hun i onsdags havde fået huen på, og vi på gymnasiet havde skålet, holdt min datter og svigersøn picnic i Frederiksberg Have. Det var en rigtig god ide, hyggeligt og afslappende at spise, drikke, sludre og spille div. spil i de meget smukke omgivelser. Studenterne skulle så til middag på skolen kl. 17 og ud og feste bagefter.

Fredag kl. 9 var der Translokation, og så var det ud til de farverigt pyntet studentervogne. Her er der også mange uskrevne regler, en af fyrene var i kjole, fordi han var dumpet i et fag, og så er det åbenbart straffen ( mit barnebarn syntes det var synd, fordi det var på grund af hans ordblindhed). Byen vrimlede hele fredagen med hujende glade og mere eller mindre beduggede studenter. De er kåde, de drikker, de larmer, men alle accepterer dem, for folk på gaden ved, at de skal vinke eller dytte, og de mødes kun af smil. Netop denne dag bliver der ikke rynket på næsen eller kigget skævt til de unge og deres adfærd. Hos de fleste er det et symbol for ung livsglæde, og at nu er det sommer.  Men det er da godt, man er ung, når man bliver student, for det må være en hård omgang og meget dyrt. Men som bedsteforældre er det nogle skønne dage.

Hav det rigtig godt så længe.

Mona

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.