Jeg har været biografen og set filmen Judy, der handler om den legendariske sangerinde Judy Garland. Renée Zellweger spiller rollen som Judy fremragende, og hun synger også skønt. Filmen udspiller sig i Judy Garlands sidste leveår, hun døde som 47 årig i 1969. Filmen har nogle korte klip tilbage til hendes ungdom, hvor hun startede som stjerne, det giver en hvis forståelse for, hvorfor hun endte, som hun gjorde. Handlingen foregår på et tidspunkt, hvor hun ankommer til London for at optræde til en lang række udsolgte koncerter, og til hendes store sorg har måttet efterlade sine børn hjemme i USA hos deres far. Samtidig kæmper hun med et for stort alkohol og pillemisbrug samt store økonomiske problemer. Hun møder sin femte ægtemand som en ulykkelig og ensom kvinde, der lever et liv på scenen, som hun ikke mere kan magte, som den skrøbelige kvinde hun er, og den pæne facade begynder at slå revner. Judy Garlands allersidste koncert blev i Falkoner Centeret i København.

Jeg var inviteret ind og se filmen af Scanbox og har ingen baggrund som filmkritiker, så hvordan alt det tekniske var, siger mig ikke noget. Når jeg går i biografen, så er det for at få noget ud af det personligt, og som man siger: “få noget med hjem” og det følte jeg absolut, jeg fik, til trods for at filmen faktisk var tragisk, så varmede den alligevel på en eller anden måde, og så var der nogle skønne sange sluttende med en rørenden udgave af “Over the Rainbow”. Dog havde jeg regnet med, at der var flere sange, men ellers en god oplevelse og filmen kan absolut anbefales.

Hav det godt så længe.

 

 

 

 

 

jeg var inviteret af Scanbox.

4 tanker om “Filmen Judy!

  1. Spændende læsning. Var ikke klar over at hun ikke blev ældre. Men misbrug af piller og alkohol er også hårdt for krop og helbred.
    Judy bliver ikke vist her i byen, så vi kommer ikke ind at se den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.