Hjemme fra ferie igen og så er der fuld fart på. Fantastisk så meget energi seks dages ferie giver. Det er utroligt, hvor meget der var sket i en haven og drivhus på de få dage. Til trods for at min datter og svigersøn havde taget op og vande og plukket tomater, chili, peberfrugt og agurker bugnede drivhuset.

tomater

Så med det bjerg af tomater var det bare om at komme i gang. Så jeg har lavet tomatketchup og tomatpickles, begge dele meget stærkt. Mine chili, som ellers er halv styrke af dem jeg havde sidste, år er stadig enormt stærke.

tomatpickles

Pickles’en blev ikke lige som på opskriftens billede, den var for grov, så jeg blendede den, og nu er den for fin. Tomaterne skulle have været skåret ud i meget mindre stykker, så hvis der kommer så mange igen, må jeg gøre et nyt forsøg. Peberfrugterne blev eddike syltet. Hele vinteren har jeg gået og gemt alle min glas for at bruge dem nu, og indtil nu har jeg haft nok i genbrugs glas.

syltning

Efter seks dage med dejlig sol, skal jeg lige vende mig til det danske vejr igen, hvor man i løbet af en dag når det hele rundt med sol, regn, overskyet og blæst, og en temperatur der ikke om dagen når op på Italiens nattemperatur. Men allerede andendagen hjemme er alt hverdag, og man synes, at det er længe siden ferien sluttede, og den næste er lige rundt om hjørnet.

Hav en dejlig weekend.

2 tanker om “Fuld fart på!

  1. De tomater ser bare så dejlige ud. Fart på – du når da også en masse. Og forrådskammeret er klar, kan jeg forstå. Og planterne holder ikke ferie. Og hvor går næste ferie hen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.