Til min fødselsdag i august havde jeg ønsket mig oplevelses gaver, og jeg fik mange rigtig dejlige til middage og brunch, og en af dem var et gavekort til Gammel Humlebæk Kro. Den indløste jeg sammen med min kære mand i fredags, det blev en rigtig dejlig aften. Det var næsten et kulturchok at komme på en 280 år gammel kro, når man normalt kommer en del på fancy cafeer og moderne restauranter. Men en gammel kro emmer af historie.

Den 19. september 1740 gav Christian VI Gl. Humlebæk Kro sin bevilling under kongelig hånd og segl. Dengang lå kroen nede ved fiskerlejet, men blev siden, som en del af opførelsen af et større hotel, flyttet op på “Adelsvejen”, som Strandvejen blev kaldt på det tidspunkt. Vejen var nemlig fuld af steder, hvor de kongelige kunne gøre holdt på deres rejse fra København mod Helsingør. På et tidspunkt fandtes der ikke mindre end 24 kroer på strækningen. Det er svært i dag at forstå, at der har været så mange kroer, men det tog jo også sin tid at komme frem, så der var nok mange stop undervejs. Synd at de fleste gamle kroer er væk, for de har været en del af vores lands historie.

 

 

Der kom helt automatisk en appetitvækker, som var kroens hjemmebagte maltbrød med humle og rug bagt efter gamle traditioner. Det smagte rigtig godt og anderledes. Lige da de kom med brødet, var min tanke: “Det ligner sandkage”. Jeg kunne høre andre sige det samme, men det smagte som sagt herligt. Til hovedret bestilte jeg en rigtig Wienerschnitzel af kalveinderlår, paneret og stegt i smør med grønne ærter og skysauce, dertil brasede kartofler som var dejligt lysebrune, utrolig mange bruner ikke kartoflerne nok efter min smag. Tilbehøret (Drengen) kom ind ved siden af i fire små skåle med peberrod, kapers, citron og benfri sild. Hold da op, selvom jeg er vant til store portioner i Tyskland, så slog denne rekorden, ja faktisk var der to, så jeg nåede igennem den ene, og det var kun fordi, den var så god. Da jeg kommenterede størrelsen til værten sagde hun sødt, at de var kendt for store Wienerschnitzler, men at man også kunne få en dame portion, den stod bare ikke på menukortet, så ved jeg det til næste gang .

Vi sludrede med indehaveren Jane Krensler om maden, og at kroen har 280 års jubilæum i år.  I den anledning har de en jubilæums menu og fået lavet en jubilæums snaps, som jeg fik en flaske af i gave efter at have fortalt, at mit gavekort var en fødselsdagsgave. Dejligt at få en ekstra gave,

Det blev en rigtig hyggelig aften. Næste gang tror jeg vi tager derhen til frokost, så kan vi gå en tur ned til Humlebæk havn før eller efter maden.

Hav en dejlig uge.

2 tanker om “God oplevelse på Gl. Humlebæk Kro!

  1. Det var spændende at læse, hvad du skriver om Gammel Humlebæk Kro! Jeg har aldrig været derinde, men har gået forbi mange gange. Jeg må bestemt have lokket min mand med, så vi kan prøve at spise på den gamle og kendte kro.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.