For snart mange år siden, da Halloween begyndte at gøre sit indtog i Danmark, var rigtig mange sure over, at “det amerikanske pjat” nu var her. Udenfor private hjem begyndte folk at sætte græskar, der var skåret ud med øjne og mund, og så stod der et lys og strålede derinde. Nu vrimler butikkerne med skeletter og uhyggelige ting, og der dingler skeletter ned fra altaner sammen med kunstigt spindelvæv. Selvom det skal være uhyggeligt, så synes jeg faktisk, at det er hyggeligt i denne tid, hvor det er begyndt at blive mørkere.

Halloween tivoli

22.100 græskar er der i tivoli, så lige gyldigt hvor øjet kikker hen derinde, så er der bjerge af græskar. Vi var på besøg en dejlig solskinsdag, og det vrimlede med mennesker i den smukke have.

Årets græskar

Årets største græskar vejede imponerende 868,8 kilo. Det må række til en del gange græskarsuppe, men det er Københavns Zoo´s  elefanter, der kommer til at spise græskarrene.

Danmarks største græskar bliver udskåret fra den 29.oktober kl.11, og der fortsættes til 31. oktober, hvor den forvandles til kunstværker af dansk-amerikanske Malik Mabe, der er fløjet ind til lejligheden. Man kan på tæt hold se ham arbejde med kædesav, kniv og skraber, og følge græskarrets forvandling. Udskæringerne foregår foran Nimb.

Tivoli og halloween

Hav en dejlig søndag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.