Næsten lige meget hvor man går i Ribe, kan man se Domkirken i skylinen. Ellers er en af de sjove ting ved byen alle inskriptionerne på husmurerne. Man ender med at tro, at alle de kendte “gamle” danskere har boet i Ribe bl.a. Brorson, Hans Tavsen og Niels Finsen. Her er også historien om Maren Splid, som boede sammen med sin mand skrædder Laurids. Maren Splid, der var en velhavende og respekteret kvinde, blev i 1637 anklaget for at være heks ( meget belejligt af en konkurrent til manden). Retssagen mod hende blev lang og endte med at blive en af Danmarks mest kendte hekseprocesser. Efter et langt forløb og tortur erkendte Maren sig skyldig, og hun blev i 1641 brændt på bålet på Galgebakken i Ribe.

ribe

 

2

1

I formiddags kørte vi en tur til Rømø, som jeg synes er en dejlig speciel ø forbundet til fastlandet med en 9,2 km. lang dæmning. Særligt dens fantastiske strande er en stor oplevelse, selvom man kører laaangt ud, må man også ud og gå en tur få at nå ud til vandet. Det er bare noget helt specielt. Der er så lige et stort ekstra plus lige nu på Rømø, og det er den smukke lyng, der blomstrer og gør mange områder helt lilla.

Rømø strand

Rømø Allan

I morgen starter ferien faktisk først, og det bliver i Flensborg. På gensyn du kan læse mere om Ribe på www.danmarks-guide.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.