Jeg har igen købt en bog om hjernen, denne gang heder den “Hjernens nye liv”. Jeg fik den anbefalet af min søster. Når man kommer lidt op i alderen, så får man tit mere fokus på at holde hjernen i gang at lave hjerne gymnastik og kostens indflydelse på hjernen. Det er nok skrækken for demens, der spøger, for det kan gøre en bange, særligt hvis man har haft et dement menneske i familien, så ved man hvilken skrækkelig sygdom, det er. I bogen “Hjernens nye liv” er der mest fokus på kosten. Lige som mange af tidens nye bøger handler det faktisk mest om tarmfloraen. Man er begyndt at tro, at alle sygdomme kommer derfra, og så må det jo være, hvad vi indtager, det vi putter i munden, der efter en tur ned gennem fordøjelsen vender tilbage med signaler til hjernen og derved udløser problemerne. Det er godt nok en meget kraftig forenkling af processen. David Perlmutter regner med, at op til 90% af alle kendte sygdomme hos mennesker kan spores tilbage til en usund tarm. At fysiologiske processer også kan være skyld i f.eks. depressioner. Hans fokus er på fruktose og gluten, som de to store syndere i hans øjne. Han går også meget ind for fermentering, og der kommer et indlæg om fermentering senere her på bloggen, for det er meget spændende. I bogen er der en 7 dages hjernemenu, den fylder kun 3 sider ud af de 310 sider, og så slutter bogen også med 38 siders opskrifter. Selvom det er en udmærket bog, er den meget teoretisk med rigtig mange latinske navne, men jeg er ikke i tvivl om, at han har ret i sin teori om, at alt det sygdom kommer fra tarmene. Den gode nyhed er også, at han skriver, at kaffe og rødvin er godt (desværre kun 1 glas om dagen). Det er nok svært at påstå, at man ikke kan tælle til 1. Så skål i ét glas rødvin.
Hav en dejlig dag.
Spændende – den må jeg se nærmere på. Og jeg er ret vild med bøger, der siger man må drikke kaffe og rødvin.
Jeg er det ikke dejligt, man kan altid finde noget positivt