Når jeg er her nede i Glücksburg, så går jeg en tur rundt om slotssøen hver dag, det er en dejlig tur på ca. 30 min. Da jeg denne gang kom herned, var der sket rigtig meget, alle træerne var blevet grønne, et dejligt syn, men søen var næsten blevet tørlagt. Der er kun lige vand rundt om slottet, og det ser ikke særlig kønt ud.

Der er altid et rigt dyreliv på søen, og mange fugle der yngler, men i år har svanerne opgivet. Ikke så underligt for alle andre dyr vil kunne gå ud til rederne. De små gæslinger kæmpede også med at følge med mor gennem alt mudderet for at komme ud til vandet.

Det er ret irriterende ikke at vide, hvad der sker omkring en, men det giver et godt grundlag for at digte en masse historier om, hvad der er sket og skal ske. Jeg synes også, det er fantastisk, at man kan få så meget vand ud af en sø, hvordan det kan lade sig gøre, kan jeg godt tænke mig at vide. Turen går godt nok forbi en sluse, og selvom den ikke ser ud til at blive brugt, er det jo nok her, at det sker. Så lige for tiden ser slotssøen ikke så charmerende ud og vil nok blive en skuffelse for de 40.000 turister, der kommer her til Glücksburg i løbet af sommeren, hvis der ikke kommer vand i inden da. Men vi har også en skøn strand, så den må de glæde sig over.

Når foråret er kommet, så kommer alle de fine nymalede hvide bænke op igen efter at være taget ned i efteråret for at bliver malet. Der er en enkelt undtagelse, idet en bænk bliver stående tilbage i nærheden af et ældreområde og bruges meget af de gamle, der lige skal have et hvil.

Hav en dejlig weekend.

2 tanker om “Hvor er vandet blevet af!

  1. Det er mærkeligt med den lave vandstand – så slemt er det jo ikke her i Nordsjælland. Men det er nogle flotte billeder, du har taget!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.