Så sidder jeg i flyet til Nice og laver dette blogindlæg i disse tider, hvor der konstant tales om, at man ikke må flyve. Jeg vil indrømme, at jeg nægter at have dårlig  samvittighed, men nyder bare at komme afsted. Det er ikke helt sandt, at jeg nyder det, jeg er ikke vild med at flyve lider af fly skræk, som dog med årene er blevet meget bedre. Men at flyve er næsten blevet en forbudt ting, det til trods for at flybranchen har og gør rigtig meget for at forbedre bæredygtigheden, og det har de allerede gjort i mange år.

Jeg kender mest til SAS, og de har arbejdet intensivt i mange år på, at flyrejsen skal udlede så lidt CO2 som muligt, og det gælder sikkert andre større selskaber også. På mange områder bliver der gjort noget for at forbedre bæredygtigheden, f.eks. med vask af fly, hvor man før kunne bruge op til 13.000 liter vand per fly, har nye bæredygtige måder at vaske på bragt forbruget ned til 60 liter vand, og man finder hele tiden nye materialer, der vejer mindre, og så skal der bruges mindre brændstof. Man bruger også en del biobrændstof, der udleder 80% mindre CO2 end almindeligt brændstof, desværre er det 3 gange så dyrt, da det kun bliver  produceret i små mængder. Man regner dog med, at få en større produktion i gang inden længe, så prisen kan komme ned. Selvfølgelig er det fra firmaets side ikke kun godt for bæredygtigheden, men også deres egen økonomi. Jeg går også selv op i bæredygtighed og har ændret mange ting i min hverdag. Der skal forskning og en fælles indsats til, så kommer man langt.

 

Vi skal være i Cannes i 5 dage. Fra lufthavnen går der en bus direkte til Cannes, og så skal solen og varmen nydes på hyggelige traveture.

Hav det godt så længe.

2 tanker om “I 10 kilometers højde!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.