12

I går aftes fik vi en lækker ret, som var torsk og cremet perlebyg med ricotta og bagt hokkaido græskar. Men som sædvanligt blev der for meget tilbage af nogen af råvarerne. Det plejer jeg at gemme i køleskabet for at anvende det til en anden ret senere, men lige pludselig er tiden gået, og det duer ikke mere, så denne gang havde jeg bestemt mig til at bruge resten af græskaret med det samme.

12a

Så jeg fandt en opskrift på nettet, så jeg kunne lave denne marmelade:

700 g. Græskar, 2 æbler, saft og skal af en økologisk citron, skal og kødet af 2 økologiske appelsiner, 2 tsk. friskrevet ingefær, 4 del vand og så sødes efter smag.

12b

Der blev en fin portion marmelade

12c

Så var der lige kernerne, 10 stk. kom i en lille pose til såning og resten lagt til tørring. Af erfaring så brug ikke køkkenrulle til at lægge dem på, de sidder fast, det lærte jeg i morges. De tørre kerner ristes i ovnen i ca. 1 time ved 120 grader efter at være blevet vendt i olivenolie og drysset med salt og stærk paprika.

12d

De skulle kunne opbevares i køleskabet i op til 1 år. Udover at bruge dem til salat tror jeg også, de kan bruges som snacks til drinks.

Hav en rigtig hyggelig weekend

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.