I fødselsdagsgave fik jeg og min mand en spændende tur her nede i Evian. Den forløb så i går og foregik i Schweiz. Først et besøg på Chaplin’s World museum der lå i byen Le Manair de Ban lige ved Vevey. Det var en utrolig stor oplevelse, hele stedet var så spændende og gennemført ned til mindste detalje, men til gengæld opdagede jeg, at jeg faktisk slet ikke kendte Chaplin særlig godt. For mig har han altid bare været en skør lille person med en stok og lille overskæg. Turen startede i Charlie Chaplin’s storslåede hus, hvor han levede i de sidste 25 år af sit liv, og hvor han blev schweizisk statsborger.

Det smukke neoklassiske hus er fra 1840. Her bliver man budt velkommen af Chaplin, når man kommer ind.

Huset står som han har levet i det med sin sidste kone og deres 8 børn. Det er meget spændende og med en fantastisk udsigt.

Man kan  slentre rundt i huset og se den store trappe, VIP receptionen, familie fotoalbums, souvenirs fra et begivenhedsrigt liv i Hollywood og med minder om de tidlige dage i London. Lige som alle andre gik vi bagefter en tur rundt i den smukke 10 hektar store park, der var fyldt med mange meget specielle gamle store træer og en fantastisk udsigt over søen og bjergene.

 Turen i Chaplin’s wold museum sluttede med en film i filmstudiet. Den handlede om hans fascinerende liv fra barndommen i London  til hans legendariske arbejde som skuespiller, mime kunstner, direktør og producent i Hollywoods gyldne alder til sine mere støjsvage sidste år i en idyllisk schweizisk riviera herregård. Vi troede det var slutningen, men herefter kom nok den største oplevelse, da tæppet gik op, kom gaden fra hans legendariske  East End i London frem, og vi gik så ned ad gaden alle sammen.

Her mødte vi betjenten og den lille dreng, der gemmer sig. Derfra videre ud i en verden, der på den mest utrolig spændende måde fortalte hele historien om ham. Denne udstillingsplads tilbyder et kunstgalleri og multimedieprogram med en præsentation af Chaplins liv og arbejde. Der er rekonstruktioner af Hollywood-opsætningen til ‘Easy Sreet’ og ‘The Circus’. Se en kopi af maskinen fra ‘Modern Times’ og kabinen fra ‘The Gold Rush’ samt en Hollywood Walk of Fame. Der er mere end 30 voksfigurer af stjerner og politikere, der krydsede stier med Chaplin. Navne så forskellige som Churchill, Buster Keaton, Sophia Loren og Gandhi.

Det var et rigtig interessant besøg, og jeg fandt ud af hvor stor en kunstner, han faktisk har været og ikke bare en lille skør mand med stok, overskæg og bowlerhat.

Efter en dejlig frokost stod den på vintur i Cully.Riex-Epesses-Dezaley. Meget smukt og meget højt oppe i et lille tog, men jeg kan afsløre at druerne så ud til snart at være klar til at blive plukket. Sikke en tur, en rigtig dejlig og stor oplevelse, og den blev absolut bedre af at have den sammen med familien, samtidig blev man meget klogere – en rigtig skøn gave at få.

Hav det godt til vi mødes her igen.

Mona


 

 

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.