Nu er foråret kommet, og dermed er lyset vendt tilbage, man kan næsten mærke det dag for dag. ja, dagen er allerede  tiltaget med 4 timer og 19 minutter, det er skønt, jeg føler, at nu har jeg fået forærende en masse timer hver dag. Mad mæssig følger jeg meget årstiderne, så nu er det ved at være slut med alle rodfrugterne og det tunge vintermad, som jeg nyder at begynde på om efteråret, men nu ikke har lyst til mere. Nu er det blevet salat tid igen, og de fleste dage planlægger jeg ikke salaten, bruger bare det jeg har i køleskabet på forskellige måder. Det er noget andet, når der kommer gæster.

Broccoli er ikke altid lige populært, men denne salat har været et hit hos min gæster. Jeg tror grunden til, at mange ikke kan lide Broccoli er, at de har fået den udkogt, og det smager heller ikke særlig godt.

Til 4 personer bruger jeg:

  • Et lille Broccoli hoved
  • 1 gulerod
  • 10 små cherrytomater
  • Granatæblekerner
  • 4 skiver bacon
  • Basilikum

Salatskål

Broccolien blancheres et par minutter, endelig ikke for meget. Der skæres strimler med en kartoffelskræller af guleroden. Hvis tomaterne er meget små, kan de bruges hele, og så drysses der granatæblekerner over, og efter dressingen er kommet på pyntes med basilikumblade (hvis de kommes på før dressingen, slasker de sammen). Baconen steges og lægges på køkkenrulle, lige til salaten skal serveres, så brækkes den ud og drysses ud over salaten.

Dressingen:

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • chilisauce efter smag
  • lidt salt og sukker

Jeg bruger meget granatæblekerner, for de har et højt indhold af antioxidanter og vitaminer. Faktisk indeholder et granatæble næsten 40 gange så mange antioxidanter som et almindeligt æble. Nogle af de antioxidanter som du får fra et granatæble kaldes ellagitanniner. De har et ry for at sænke både blodtrykket og kolesteroltallet, hvilket er godt for vores hjerte. Granatæbler indeholder også antioxidanter, der har betændelseshæmmende egenskaber og betydning for immunforsvar samt vores generelle sundhed. Jeg har altid en skål i køleskabet med kernerne, så det er let lige at tage en håndfuld og drysse ud over salaten.

Velbekomme.

2 tanker om “Juhu det forår, så er det salattid!

  1. Det var spændende at læse om granatæblekernernes gode egenskaber! Jeg vil bruge dem meget mere. Her er vi også meget glade for salat, og din opskrift lyder som noget for os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.