Jul på slottet i Glücksburg foregår hver weekend her i december. Der er et hyggeligt julemarked i slotsgården, og selve slottet er forvandlet til et eventyragtigt juleland. I år er der som noget nyt pyntet op med lys og små huse i hele slotsparken, det er meget smukt og stemningsfyldt.

Da vi kom ind i slotskirken, sad der mange på bænkene og ventede, så vi satte os også, og så sad vi der og vidste ikke, hvad vi ventede på. Det er en af de sjove ting, når man er i udlandet, man venter nogle gange på noget, man ikke ved hvad er. Men vi regnede med, at det var en julekoncert, og det var det også.

Den kvindelig sanger sang så skønt, hun havde en rigtig god sangstemme, og selvom jeg ikke kan tysk, kunne man genkende mange af sangene på melodien. Hun sang dog både på tysk og engelsk, og der var meget stemningsfyldt i den lille kirkesal.

Lige i øjeblikket vrimler det med julemarkeder alle steder, og forskellen på de fleste er omgivelserne og udsmykningen. I boderne sælger de som regel det samme, og da jeg var på julemarked i København stod der også tyskere og solgte pølser og glühwein. Smykkesælgeren har de samme smykker, forskellen er bare, at det hele er meget billigere her i Tyskland. I København gav vi 65 kr for en glühwein, og hernede 3 euro (22,50kr.)

Jeg vil ønske jer alle en rigtig glædelig jul og på gensyn mellem jul og nytår.

 

3 tanker om “Julemarked og overraskelse på slottet!

  1. Hvor ser det hyggeligt ud. Jeg elsker julemarkeder og det sjovt at se, hvor smukt der er hos jer i Glücksburg. Det lyder dejligt med en kirkekoncert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.