Er du i julestemning, eller kommer den først den 24. december. Jeg har lidt svært ved at komme i julestemning, er nok lidt for meget vanemenneske, så jeg savner alle de ting, jeg plejer at hygge mig med her i december. Dog føler jeg også dårlig samvittighed over det, for jeg burde kun tænke på at være taknemmelig for ikke at være syg, og at min datter, som har Corona, ikke er blevet alvorlig syg. Men ind imellem sniger tristheden sig ind på mig. Hvad med dig?

I mange år har jeg været så heldig at opleve julemarkeder i bl.a. Wien, Berlin, Hamborg, Lübeck og München, som er mit ynglings by, hvad julemarkeder angår, så det bliver nok München, der bliver målet til næste år.

En stor glæde i denne meget mørke tid er alt det skønne julelys, der stråler både ude og inde. Det er spændende og sjovt at se, hvor kreative folk er med at pynte op med lys, og det hjælper da fantastisk meget på humøret at opleve sådan en lysfest.

Nej det er ikke mit nye outfit på billedet til juleaften, faktisk har jeg ikke i flere år købt ny kjole til juleaften, men bare genbrugt en af de gamle. Ikke som i mine yngre år, der kunne det ikke blive jul uden en ny kjole, men meget har forandret sig med årene.

I år hvor jeg har haft oceaner af tid, er der ikke blevet lavet julekort, det var ellers førhen noget, jeg hyggede mig meget med. Nu føles det lidt gammeldags, det er faktisk trist, for det var dejligt at få et rigtig kort med posten i stedet for en SMS. Nu er jeg gået i tænkeboks for at finde ud af noget helt andet. Har du en god ide? hvad gør du?

 

I en lille klippehule nord for Rom blev der juleaften 1223 holdt en gudstjeneste. Hulen var indrettet som den stald i Betlehem, hvor Jesusbarnet blev født. Det var Frans af Assisi, der havde iscenesat den bibelske fortælling om Jesu fødsel for byens beboere, og man kan levende forestille sig, hvordan han tryllebandt folk med krybbespillet, der handler om et af de smukkeste øjeblikke i kristendommens historie. I Tyskland og Frankrig har jeg i mange byer set en Julekrybbe, og det synes jeg er meget hyggeligt. Deres udseende og størrelse er meget forskellige. For rigtig mange år siden købte jeg en Julekrybbe i Wien, det var en hel stald med Jomfru Marie, Josef og det lille Jesusbarn samt de tre vise mænd. Den fyldte ret meget at have med hjem i flyet. Desværre brændte den, og da mit barnebarn vidste, hvor glad jeg var for den, gav hun mig en ny året efter. Det var meget betænksomt og glædede mig meget, så nu står den hele december med lys i.

Hav en hyggelig uge trods alt.

2 tanker om “Kan du finde julestemningen?

  1. Ja, det er en anderledes jul i år for de fleste af os. Vi må prøve at komme i julestemning med fx julemusik og at se på de mange flotte udendørs julebelysninger.
    Jeg sender kun få julekort – for nogle år siden var det 30, men nu er de fleste erstattet af juleønsker via mail, WhattsApp og Messenger.
    Jeg håber, din datter snart bliver rask igen. Hvor er det trist, at hun har fået corona.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.