Hele min weekend er næsten foregået udendørs. Jeg har det bare så godt, når jeg kan være ude og arbejde i haven, og her hvor sæsonen starter, er der rigtig meget at lave. Jeg er så heldig, at min kære mand tager den stor tørn med at gøre drivhuset klar. Nu er selve drivhuset og alle kasser rengjort, og kasserne er fyldt op med vand, så det kan nå at blive lunt, til der skal plantes, og plantesækkene er også indkøbt. Da jeg altid køber økologiske grønsager, så køber jeg også plantesække med økologisk jord. Det falder lidt i pris hvert år, nu koster de 34,50 kr og en almindelig 6,50 kr, så det gør en forskel, når tallet skal ganges med 8, men det er ok.

Da jeg ikke er meget for at være inde nu, så foregår min bagning altid fra morgenstunden, og da grill sæsonen er startet helt op (vi griller også om vinteren, men knap så meget), så spiser vi mere brød ,og disse flutes er lækre og hurtige at lave. Jeg kan godt lide koldhævning, at dejen bare står i køleskabet til næste dag, og så bages brødet færdigt der.

Flute med Basilikum:

  • 25g gær
  • 5 dl koldt vand
  • 200g hvedemel
  • 150 g fuldkornsmel
  • 300 g sigtemel
  • 1 1/2 dl hakket Basilikum
  • 1 spsk. salt

Gæret opløses i det kolde vand, og derefter kommes de øvrige ingredienser i, dog kun 1 dl hakket Basilikum. Du kan også bruge persille i stedet for basilikum.

Dejen sættes til hævning i køleskabet til næste dag.

Dag 2.

Drys mel og den 1/2 dl basilikum ud på et stykke bagepapir og tryk dejen ud til en firkant, der skæres i 6 stykker, der lige skal snoes.

De bages i 17 -18 min ved 250 grader.

Hav det godt så længe.

 

 

 

4 tanker om “Klar til foråret og opskrift på lette Flutes!

  1. Din opskrift lyder virkelig lækker – den må jeg prøve. Og jeg kan bestemt godt forstå, at du er ude så meget som muligt. Lyset og luften gør os godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.