Jeg var i  Ørstedsparken for første gang i sidste uge, og det var faktisk ikke planlagt, men i det skønnest vejr på vej til Torvehallerne kom vi gående den vej fra bilen. At komme fra al trafikstøjen og ind i stilheden i parken var som at finde en grøn perle, der åbnede sig midt mellem to centrale trafikårer, det var næsten som at gå ind i en helt anden verden. Den gamle park er opført i 1879, og der var mange, der havde fundet derind for at sidde og nyde solen og læse eller bare sidde på en bænk og sludre.

På søen, som er en rest af den tidligere voldgrav, stod hejren stolt. Jeg bliver altid ret imponeret over, hvor utrolig stille den kan stå, den ligner nærmest en lille skulptur, og dem er er der rigtig mange af inde i parken.

Ja Ørstedsparken vrimler med flotte skulpturer, og den største er selvfølgelig af Hans Christian Ørsted, som er omgivet af tre norner. Den er udført af billedhuggeren J.A. Jerichau. Monumentet kom til efter en folkeindsamling.

Efter kaffe og croissant udenfor Torvehallerne gik turen ned ad Købmagergade til Slotsholmen for at se den nye skulptur af Christian 4.

På Hjørnet ved Børsen står den nye seks meter høje bronze- og granitstatue af Christan 4. Kongen er placeret på et omvendt Rundetårn, og på siderne hænger to andre af Christian 4’s kendte bygningsværker nemlig Børsen og Rosenborg slot. Som sædvanlig, når der kommer nyt i København, er der nogen, der synes, det er grimt. Skulpturen har fået skyld for at være gammeldags, så det er jeg nok også, for jeg er meget begejstret for den, og synes det er dejligt, at der er kommet en ny stor skulptur i København, som symboliserer byens historie.

I latinerkvarteret kan man finde rigtig mange sjove ting at fotografere. Jeg faldt for cyklen med pels og gedebukkestyr – sjov ide.

En rigtig dejlig dag blev sluttet af med en kop kaffe i Tivoli. Den skønne have står i et nyt blomsterflor, hver gang jeg kommer derind, en stor nydelse at kikke på. jeg er lidt vild med den have, og bare det at sidde og kikke på mennesker er en oplevelse.

Hav det godt så længe.

 

6 tanker om “Københavner tur!

  1. Sikke en dejlig tur I har haft – jeg holder meget af de steder, du fortæller om. Og det er nogle meget smukke billeder!

  2. København er skøn! Når vi er i København, så er det store spørgsmål altid: Hvad skal vi kaste os over denne gang, og hvad kan vi nå. Der er så mange muligheder 🌞

  3. Hej Mona.
    Jeg ser altid frem til at læse om dine mange store som små oplevelser, og din rundtur i en lille del af dejlige København var en dejlig inspiration.
    Jeg er lige kommet hjem fra en skøn uge på Kreta med mand, børn og børnebørn, dejligt varmt vejr og glade unger, der kunne bade hver dag, familietid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.