Igen i år har jeg været i Hundested og se de fantastiske flotte sandskulpturer. Jeg bliver lige imponeret hver år over, hvor utroligt dygtige de er og hvilken stor fantasi, de er i besiddelse af. Det er 8. gang at sandskulptur festivalen er der, og for mig har det været en lige stor oplevelse hvert år, da det er forskellige temaer. Årets tema er ”Mesterværker”, og kunstnerne har fået frie hænder til at fortolke kunst, kultur, musik og arkitektur fra antikken til i dag. Indendørs i den store bådehal danser de farvede lysstråler sig lystigt over ”Den danske sangskat”. Her er rig mulighed for at quizze sig gennem udstillingen, rigtig sjovt for børn og barnlig sjæle.

I selve Hundested havn er der også i årenes løb sket en positiv udvikling, da havneområdet er blevet mere og mere spændende efterhånden, som der er sket en udvikling af kunsthåndværker butikkerne. Der er nu rigtig mange spændende ting inden for smykker, glas, tøj og billeder.

Vi spiste frokost på den “anden” side i restaurant Knud, de havde noget spændende smørrebrød. Jeg bestilte hønsesalat med ristede champignon og mandler, og vi delte en stykke med sprødstegt torsk med rå blomkålsflager i dressing. Min kære mand fik også rørt tatar. Stykkerne var ikke så store så et stykke havde været for lidt. Jeg fik to glas let muserende rosevin og vand. Her kommer det eneste negative, en kande vand kostede 25 kr.  Jeg bliver altid lidt irriteret, at når jeg køber vin også skal betale for postevand. Men ellers var det et godt sted, også betjeningen var god. Sandskulptur festivalen er der til 20. oktober.

Hav det godt så længe.

3 tanker om “Kunst i sand!

  1. Det var dejligt at læse, og jeg må også opleve sandskulpturerne. Jeg bor kun 10 kilometer fra, men har aldrig været der endnu, selv om vi ofte er i Hundested. Der er nemlig blevet så meget at opleve af kunsthåndværk: smykker, glas, tøj og billeder. Og restaurant Knud er rigtig god. Men det er da for dumt, at en kande vand skal koste 25 kroner.

  2. Det er imponerende så flotte sandskulpturer de kunstnere kan lave. Med de kraftige regnskyl og skypumper vi har i dag er det da også utroligt, at skulpturerne ikke tager skade. Men der er vel blandet et eller andet i sandet ….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.