Galschiøt skulptur

Som i sikkert ved, så er jeg meget glad for statuer og er som regel dybt imponeret over den fantastisk iderigdom, kunstnerne har haft.

På Dantes Plads i København kan man se en af Jens Galschiøts skulpturer, der forestiller fire Dantehoveder, en udstrakt langfinger og fire vogtende “Svinehunde”. Skulpturen er en protest mod den p-kælder, man vil lave på pladsen.

Værket står derfor kun på pladsen i en begrænset periode.

Kong Christian IV på rundetårn

Ved Børsen står en af de nyere skulpturer, som der også var meget diskussion om, da den blev sat op. Nok på grund af at Kong Christian IV står på rundetårn, som står på hovedet, og tårnet fra Børsen og Christiansborg også hænger med spirene ned af.

Ud af 101 navngivne statuer i København er der kun 5 af kvinder, 26 af dyr og hele 70 af mænd. Så der er faktisk flere af dyr end af kvinder. Hvordan man så lige skal tolke det, at der er flere af dyr end kvinder, måske fordi størsteparten af skulptørerne er mænd.

I hele Danmark er der 2500 skulpturer, og ud af dem er kun 28 af kvinder.

”I am Queen Mary”

En af dem står ved Vestindisk Pakhus i København, og er den syv meter høje statue ”I am Queen Mary”, som blev afsløret i forbindelse med markeringen af 100-året for salget af de danske besiddelser i Vestindien.

Mary Thomas var en af anførerne i en opstand mod de hvide plantageejere i Dansk Vestindien. Hun ankom som 40-årig i 1892 til København, hvor hun blev ført til kvindefængslet på Christianshavn for at afsone den livstidsdom, som hendes rolle i oprøret havde kostet hende. Så hun må da også om nogen fortjene en statue.

Sandskulptur

Lige for tiden er der nogle spændende små sandskulpturer uden for Magasin på Kgs. Nytorv. Det er reklame for Hundested Sandfestival. En af dem er en ung smuk kvinde.

Hav forsat en dejlig sommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.