Nu er der igen gået alt for lang tid siden sidste blogindlæg. Jeg ved godt, at det er for dårligt og begynder nu at få spørgsmålet: “hvad går du og laver?” Jaaa lidt at hvert og det skal helst være udendørs, hvad der jo også er rig mulighed for i denne skønne sommertid. Særlig picnic er jeg vild med, så når der er den mindste mulighed for det, så bliver picnickurven pakket.
Der har også været små ferier bl.a. i Glücksburg, hvor vi nød gensynet. Vi er bare så glade for den by og nok meget nostalgiske.
Vi havde et stop i Kolding og var på Koldinghus og se udstillingen med Flora Danica stellet.
Det var meget spændende, da der på det dækkede bord lå sedler med information om, hvad der foregik til sådan en middag. Selv de tallerkner, der var skår i, var med til opdækningen til Taflet.
Taffel á La Francaise.
Det kræver færdigheder og fart at spise ved taflet. “Taffel” er navnet for et kongeligt spisebord, som er forsynet med mange retter i flere serveringer. Serveringsformen kaldes á la francaise: den franske severing. Flora Danica stellet er skabt til netop den franske servering.
Den franske servering består af tre serveringer. Ved hver servering bliver taffelbordet dækket med mange retter. Placeret i symmetriske opstillinger på bordet. Gæsterne tager selv for sig, og ikke alle retter bliver smagt. Når første servering er spist ryddes bordet, og anden servering kommer ind. Gæsterne forsyner sig igen. Mønsteret gentages ved den sidste servering kaldet dessertbordet.
Hver servering tager cirka 15. minutter. Et kongeligt taffel med tre serveringer afvikles på en time. Her dvæles ikke ved retterne, og der samtales ikke under måltidet.
Der har godt nok været fart over feltet til sådan et Taffel, men ellers ligner det den nye mode med social dining, hvor man også får flere serveringer, der består af 3-4 retter. Det er også meget hyggeligt og passer fint til mit temperament bare ikke i det tempo som ved taflet.
I julegave havde min kære mand og jeg fået et gavekort, der bestod af en dejlig dag på Gavnø tulipanfestival sammen med vores datter og svigersøn.
Det glædede jeg mig meget til. For så længe jeg kan huske, har jeg snakket om, at vi engang skulle ned og se alle tulipanerne. Det var bare aldrig blevet til noget, men nu skete det og hold da op, hvor var det smukt, helt fantastisk.
Det føles overvældende at se så mange smukke farver, og jeg kunne hele tiden høre mig selv sige: ” neej hvor er det smukt”.
Vi sluttede med en hyggelig frokost, det var en skøn dag.
Normalt lægger jeg ikke puslespil om sommeren, men dette specielle puslespil, fik jeg af mit barnebarn Amalie, og jeg var nysgerrig på at se det, så selvom jeg vil indrømme, at jeg flere gange var ved at opgive, blev det færdigt.
Pinsemorgen var vi 19, og da vejrmeldingen ikke var helt positiv, endte vi med at sætte telt op. Havde ellers håbet at slippe for det, for som der står på vejledningen, skal man helst være fire til at sætte det op. Så det er ikke underligt, at vi to synes, det er hårdt. Jeg har fået sværere ved at få ideer til mine festborde, ved faktisk ikke hvorfor. Dugen der skulle have været på, var ikke lang nok, så det endte med en papirdug, og det er godt nok grimt, så fruen blev ret negativ.
Jeg ville lave mine chorizo muffins og kunne ikke finde opskriften, men i disse google tider fandt jeg den på nettet, og der kunne man vælge antal personer, så kom indkøbsmængden frem. Smart, så det gjorde jeg, og hold da op jeg fik muffins. Jeg ville bare lave 20, men opskriften var åbenbart med to til hver. Så vi har muffins i fryseren, de er også gode til picnic, så det gør ikke noget.
Gæsterne kom kl. 11 til brunch,l og så lavede vi grillmiddag ved 17 tiden, og da dagen var ovre, havde jeg gået 20.456 skridt. Ellers er jeg ikke stabil med mine skridt for tiden, det må jeg nok få rettet op på.
Det var lidt nyt og nyd nu den skønne sommer, hvor vi alle bliver forkælet med sol og blå himmel hver dag..
Hav det godt.