I tirsdags var jeg en tur i Roskilde, det er mange år siden, jeg besøgte byen sidst. Vi kommer tit forbi, når vi kører fra sommerhuset og til Glücksburg, så kan man nyde det smukke syn af Roskilde Domkirkes spir, lang tid før man kommer forbi byen, det er et flot syn. Nu har jeg lagt min tysklandsguide.dk lidt på standby og gået i gang med at arbejde videre med min danmarks-guide.dk, som der ellers ikke er sket nogen udvikling med det sidste års tid, så derfor skulle jeg tage en masse billeder af Roskilde. Det er en spændende by, der er rigtig meget at se og masser af butikker. I den ene ende af gågaden sidder Lise Nørgaard på en bænk. Inspirationen til den siddende statue stammer fra Bond Steet i London, hvor statuer af både Roosevelt og Churchill indtager gadens bænke. Lise Nørgaard sidder i den ene ende af bænken i fuld størrelse, og der kan sagtens sidde en familie ved siden af hende.

I den modsatte ende af gågaden er der en bænk til ære for H.C.Andersen med hans hat, rejsetaske, stok og lykkens galocher. Bænken er opsat hvor den Gl. Postgård lå i gamle dage, her boede  H.C.Andersen nogle gange. Det er en meget sjov ide med bænkene.

Som et meget stort ekstra plus, er der plantet rigtig mange blomster rundt i byen, det er meget smukt. Jeg fik ikke helt taget alle de billeder, som jeg skal bruge, men det gør ikke noget, så må vi bare tage en tur mere til Roskilde, og til den tid har alle cafeerne forhåbentlig åbnet, så man kan sidde udenfor og få et glas vin og nyde blomsterne.

Hav en dejlig weekend.

2 tanker om “Lise Nørgaard på en bænk i Roskilde!

  1. Roskilde er en dejlig by at besøge – der er så meget spændende at opleve. Det var sjovt at læse, at inspirationen til den siddende statue af Lise Nørgaard stammer fra Bond Street i London, hvor statuer af Roosevelt og Churchill indtager gadens bænke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.