Vendsyssels Plantage

 Vi har været en tur til Løkken. Sidst vi besøgte byen, var vores børn små, så det er mange år siden.
Inden vi tager af sted på tur, er jeg inde og google byen for at tjekke, hvad der er at se, og jeg valgte så Vendsyssel Plantage, der i 1921 blev skænket af grosserer Chr. Vendsyssel, der havde været en trofast gæst i Løkken gennem mange år. Med gaven fulgte nogle servitutter og en sum penge. Servitutterne gør, at man ikke kan fristes til salg eller udstykning, selv om det til tider kniber med økonomien til driften. Det var en spændende lille park, hvor også Løkken Miniby ligger, og det var faktisk den, der var målet. Med Løkken Miniby har Plantagen i 2016 fået en “lejer”, idet løkken Miniby har flyttet ind med sine nøjagtige kopier af mange af byens gamle bygninger. Modellerne står placeret korrekt i forhold til gadeforløbet i Løkken, så det er muligt at finde de fleste af husene ude i den ‘rigtige’ by. Hvert år kommer der nybyggede modeller på plads. En flok ildsjæle arbejder ihærdigt med “nye” bygninger. Husene er fantastisk flot lavet med mange små detaljer, det må være et kæmpe arbejde.

Indgangen til Vendsyssels Plantage

Løkken Miniby

Mini hus i Løkken

Løkken Badehotel i Mini byen

Milles Mini hus i Løkken

Løkken strand

Fra Plantagen gik vi til vandet. Udsigten var hel vidunderlig smuk med hvid sandstrand så langt øjet rakte og 485 hvide badehuse. De første private badehuse blev bygget i 1908. 1. maj køres husene ned på stranden og står så i lange lige rækker hele sommeren. Som andre steder ved Vesterhavet må man køre på stranden, så det måtte vi lige prøve.
Det var en dejlig dag.

2 tanker om “Løkken i mini størrelse!

  1. Sikke nogle skønne billeder og spændende at se Løkken Miniby. Den minder om om en tilsvarende miniby i Køge, hvor vi holdt blogtræf for nogle år siden. I er så gode til at komme rundt og opleve, og det er dejligt med tips til os der læser med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.