Her i Glücksburg har hele weekenden stået i lyset tegn, da byen har holdt et arrangement kaldet „Lichtermeer“ (lyshav) i anledning af, at efteråret har banket på døren og årets længste nat venter forude. Det er den sidste weekend før vintertidens begyndelse, hvor vi skifter fra sommertid til vintertid også kaldet normaltid.

Lysfesten startede med fakkeloptog fredag aften, og ellers foregik det i kulturparken, hvor der var madboder og et telt med levende musik og udskænkning af øl, senere kom der et flot ildshow.

Det var et meget flot show, og ikke mindst børnene var vildt begejstret og stod måbende lige til det sidste. Det var meget hyggeligt at fejre lyset på alle de måder, også selve kurparken var illumineret. Byen har rigtig mange traditioner, men det er dog ikke altid, at vi ved det og får deltaget, men vi har da været med til flere ting.

Nu er vi så i dag søndag gået over til vintertid og har kunnet sove en time mere, men jeg er ikke god til at skifte tid. Det tager mig lang tid at få min krop til at følge den nye tid, så jeg håber på, at det som de snakker om, at fra 2021 kan være slut med at skifte mellem sommer og vintertid, hvis ellers Europa Parlamentet kan blive enige, det kniber det på nuværende tidspunkt med.

Hvordan har du det med skiften fra sommer- til vintertid?

Hav det godt så længe.

4 tanker om “Lysfest!

 1. Jeg håber, lige som dig, at vi afskaffer skiftet mellem sommertid og normaltid. Det er værst, når vi om foråret berøves en time. Det tager mig en uge at vænne mig til.

 2. Hej Mona.
  Tak for et skønt indlæg fra Glücksburg – og en dejlig lysfest, i deltog i.
  Nu på mandag tager vi til Strandhotel Glücksburg med 2 overnatninger, og vi glæder os så meget, det er nemlig ved at være længe siden, vi har været i dette skønne område.
  Mandag aften vil vi spise på den græske restaurant Sorba i Glücksburg, som i har spist på, og vi skal huske kontanter…..
  Tirsdag aften spiser vi på Strandhotellet.
  Vi skal naturligvis også en tur ind til Flensburg.
  Jeg tror også, at sommer- vinter tiden bliver afskaffet på et tidspunkt, det tjener intet formål.
  kh
  Birgit

  • Hej Birgit, det lyder rigtig hyggelig det er et skønt hotel. Min svoger og svigerinde er der her mandag, tirsdag de var så hos os og spise i går og vi tager alle til Flensborg i dag i skøn solskind. God tur til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.