jeg har været til Carmina Burana open air koncert ved slottet i Glücksburg. Det var en stor oplevelse, vejret var med os – dejlig sol (men skulle have husket solbriller).
Carmina Burana er titlen på et middelaldermanuskript fundet i den tyske by Benediktbeuren i 1803. Manuskriptet blev opdaget i et kloster, men det indeholder ikke kirkelige tekster. Tværtimod – det er sange om menneskets mest jordnære og kødelige sider. Sangene er skrevet af omrejsende, lærde middelalderdigtere, som man kalder vaganter. Da Carmina Burana i 1847 blev udgivet i bogform, kunne man over hele Europa konstatere at kærlighed, druk, hor og satire var begreber, de gamle munke udmærket kendte til. Carmina burana er en samling middelalderpoesi uden sidestykke. Næsten 100 år senere faldt komponisten Carl Orff over teksterne. Det ændrede hans liv, hvad han ikke lagde skjul på. Der var et kæmpe kor med, hvor medlemmerne stod mange steder, hvilket gav en fantastisk lyd. En rigtig dejlig aften.

Husk at slå lyden til.

Hav det godt så længe

2 tanker om “Middelalder poesi!

  1. Sikke en fantastisk oplevelse det må have været for jer. Musikken er så smuk – og svær. Jeg kan huske, jeg hørte uddrag af Carmina Burana i en programserie i TV, der hed ‘Stemmer fra opgangen’ med Frans Rasmussen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.