Maribo søerne

Så har vi være på tur igen et par dage og boede igen på hotel Maribo Søpark. jeg er vildt fascineret af udsigten fra balkonen, den forandrer sig hele tiden efter lyset og genspejlingen nede i vandet og det store dyreliv. Vejret var meget svingende. Den første dag spiste vi frokost på en bænk med en paraply til sidst og næsten fødderne i vand. Dagen efter var det det skønneste solskinsvejr hele dagen. Denne gang gik turen omkring Nakskov, jeg havde læst om byen og set nogle kønne billeder derfra.

Per Kirkeby skulptur

Vi er lige nu i en lidt speciel tid, og det har smittet meget af på byen, som næsten var lidt trist. Vejret var dejligt, og Per Kirkebys murstensskulptur var spændende at se. På afstand ligner murstensskulpturen almindelig arkitektur. Under opførelsen i Nakskov troede flere, at der var tale om en ny toiletbygning i Jernbaneanlægget. Per Kirkebys murstensskulpturer er skudt op som tomme huse talrige steder i skulpturparker og offentlige rum rundt om i Danmark. Eksempelvis ved Humlebæk Station, i Ørestaden, i bydelen Egebjerggaard ved Ballerup, i Års og så i Ikast. De er placeret på transitsteder, hvor folk enten passerer forbi eller igennem. Per Kirkeby har selv nøje udpeget placeringerne, og har skrevet at hans murstensskulpturer er skabt til bestemte steder. Ikke til Nakskov som sted, men til dette helt bestemte sted i Nakskov.

Nakskov Torv

Nakskov vandtårn

Jeg havde læst at: “Nakskov er en smuk købstad fra middelalderen, med hyggelige historiske bymiljøer, hvor du finder bindingsværk, brosten og stokroser”, men til trods for dejlig solskin og at butikkerne havde åbent, var byen næsten øde og virkede uddød. Hvor meget det er Coronas skyld, ved jeg ikke. Men omkring Nakskov er der nogle spændende naturområder, som jeg gerne vil opleve, når det bliver lidt lunere, bl.a. at gå ud på Albuen som er en sandtange, der ligger i Naturparken Nakskov Fjord, det skulle være en fascinerende naturoplevelse. Lolland har meget at byde på. så jeg må derned igen til sommer.

Maribo Domkirke

På min morgentur rundt langs søen kom jeg også forbi Maribo Domkirke, som også ligger med udsigt til søen. Sådan en stille morgentur hvor man er omgivet af vand, fugle og vintergækker, føles det som livseliksir for sjælen.

Hav en dejlig weekend.

2 tanker om “Nakskov og Per Kirkeby!

  1. Hvor er I gode til at komme rundt og få gode oplevelser! Sikke nogle smukke billeder. Da jeg arbejdede i DR Byen i Ørestaden, gik jeg ofte forbi Per Kirkebys murstensskulptur der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.