Thorvaldsens Museum

Thorvaldsens Museum

Min kunsthistorie foregik i onsdags på Thorvaldsens museum. Man kan allerede udefra se, at det er et spændende sted. Der er ikke andre bygninger, der er så farverig og med smukke malerier, der omhandler hans hjemkomst fra Rom.

Thorvaldsens Museum

Thorvaldsens Museum

I underetagen er der vist hvordan en byste afstøbning foregår. Spændende at se før man starter på udstillingen. Det sjove stativ til højre bruges til at modellere bysten udenpå, og lodderne, der hænger ned til venstre, bruges til målinger, når man skal hugge ud i marmor.

Jason med det gyldne skind

Jason med det gyldne skind

Da Thorvaldsen var i Rom, lavede han i 1802 denne fantastiske skulptur “Jason med det gyldne Skind” en utrolig flot skulptur. Det var til en engelsk rigmand ( jeg har glemt beløbet), men det reddede hans økonomi, så han kunne forblive i Rom. Men han beholdte statuen i 25 år, så han havde den at vise frem.Tænk sig at vente 25 år på noget man har købt.

Thorvaldsens Museum

Thorvaldsens Museum

Man får næsten ondt i nakken af at kikke på alle de fantastiske lofter, hvert eneste rum har sit eget utrolige loft. Så hvis du ikke ved, hvad du skal lave i morgen søndag i regnvejr, så kan jeg varmt anbefale en tur på Thorvaldsens. Rigtig god weekend
Ps. jeg skal til julefrokost.

 

En tanke om “På besøg hos Thorvaldsen!

  1. Bedre sent end aldrig, det med julefrokost. Dejlige billeder og god historie. Ja ham hr. Thorvaldsen var en dygtig håndværker. Og et spændende sted at have kunsthistorie – inspirerende. God weekend.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.