I går var vi på tur til Augustenborg og Sønderborg. Der er utroligt meget at se i Sønderjylland, og det emmer af historie, men i går var det mest kultur i Augustenborg . Jeg husker ikke, om jeg nogensinde har været i Augustenborg før, men har meget tit hørt byen nævnt, da jeg har haft en fætter, der boede der i mange år, han var psykisk syg.

Hvis man kommer til at blinke, når man kører gennem byen, så når man ikke at se den. Men slottet kunne man absolut få øje på. Slottet blev bygget i 1660 af Ernst Günther, og han opkaldte det efter hans kone Auguste af Lyksborg. Augustenborg slot er siden blevet ombygget til et smukt barokanlæg. Slottet har indtil 2015 været psykiatrisk hospital, i 2016 flyttede NaturErhvervstyrelsen hertil.

Men det var mest Augustinan, som ligger i slotsparken, jeg kom for at se. Det skulle være en af Danmarks største kulturparker.

Parken ligger direkte ned til Augustenborg Fjord,

hvor der går en sti, så man kan gå langs vandet, der er meget smukt.

Jeg ved ikke, om det er en af de største skulpturparker, for afgører man det efter mængden af skulpturer eller arealet parken. Men der var mange spændende skulpturer.

Vi var de eneste gæster også på den lille cafe, for rigtig mange kunstmuseer har lukket om mandagen. Men dejligt at slutte rundturen af med en kop kaffe (den var godt nok stærk), mens jeg tænkte på fætter Erik, og at her havde han måske gået rundt, og hvad har han tænkt på. Derefter gik turen videre til Sønderborg til frokost og spændende oplevelser. Mere om det en anden dag.

Nu er det blevet tørvejr her i Glücksburg, så vi må ud og gå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.