Jeg har været på Louisiana for at se Picasso keramik, og det var rigtig mange andre også. Hold da op hvor det myldrede med mennesker. Louisiana i sig selv er en oplevelse, det ligger så smukt, og så var jeg der lige en skøn solskinsdag, så man kunne nyde havet, haven og kigge over til Sverige, ja jeg er meget begejstret for stedet. Til gengæld er jeg  ikke særlig begejstret for keramik, men til trods for det synes jeg , at det var en god udstilling og prøver at sætte mig mere ind i det.

Picasso malede på ca. 4000 keramik fade, mens han var i Vallauris på værkstedet Madoura og i Antibes. Det var sideløbende med, at han lavede malerier, tegninger, skulpturer og grafiske arbejder. Valllauris er stadig kendt for sine mange keramiske værksteder. Du kan læse om Vallauis og Antibes på min Frankrigsguide.dk, hvis du har lyst.

Det var ikke Picasso, der drejede krukkerne på drejeskiven, det var en lokal drejemester Jules Agard, men deres samarbejde resulterede i en række usædvanlige former bestående af halse, baser og kroppe fra traditionelle keramiske kar, som blev samlet på nye måder, så de dannede fugle, tyre og andre figurer. Det var Agard, der drejede og samlede figurerne og så dekorerede Picasso dem. Til trods for at Picasso absolut ikke er en af mine ynglings kunstnere, var det en spændende udstilling. Jeg er også rigtig glad for Louisianas buffet, den har altid mange små forskellige ting og meget grønt, så jeg planlægger altid, så det kommer til at passe med at spise før eller efter udstillingen.

Hav en god søndag. Har du nogle gode ideer til hvad man laver en kold søndag?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.