Byen Lübeck

Lübeck har ikke vist sig fra sin pæneste side, da det har småregnet hele dagen, men vi har selvfølgelig været hele byen rundt.

Butikken Niederegger i Lübeck

Butikken Niederegger i Lübeck

Først et besøg i butikken Niederegger, som absolut er et must, når man er i Lübeck. Butikken har ligget her siden 1806, hvor man har kunnet købe deres kendte marcipan, udvalget er altid  overvældende, lige nu er det selvfølgelig påskeæg.

Djævlen i Lübeck

Vi mødte også djævlen der sad uden for St. Mary kirke. Legenden om ham siger, at da den første sten til St. Mary kirke var lagt, troede han, det skulle være en vinbar. Han kunne godt lide ideen, fordi mange sjæle havde allerede fundet vej til ham efter de jævnligt havde besøgt sådan et sted. Så han blandede sig med mængden og begyndte at hjælpe arbejderne. Men en dag måtte djævlen indse, hvad bygningen virkelig skulle være. Fuld af vrede greb han en kampesten for at smadre væggene. En stemme råbte til ham: “Bare stop det hr. djævel! Efterlad hvad der allerede er rejst, så vil vi bygge en vinbar i nabohuset til dig”, og lige overfor kirken byggede arbejderne vinkælderen til rådhuset. Der ovre skal vi spise middag i aften, så det er spændende, om vi møder ham igen. ( På www.tysklandsguide.dk står der om alle Lübecks seværdigheder). På gensyn i morgen i Goslar!

 

 

 

 

 

En tanke om “Postkort fra Lübeck!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.