Jeg har været på Koldinghus og se udstillingen “Prinsesse af Tiden H.K.H. Prinsesse Benedikte og 75 års Danmarks historie”. Udstillingen tager udgangspunkt i fortællingen om Prinsessens liv og virke og formidler centrale begivenheder og nogle udvalgte temaer i samfundsudviklingen i Danmark i de sidste 75 år.

Der er også udstillet nogle af Prinsessens personlige brugs- og beklædningsgenstande. Udover gallakjoler, smykker og ordner kan man se  Prinsessens brudekjole fra 1968. Den 4 etagers store ruinsal på Koldinghus danner rammen om udstillingen.

Hver etage behandler et centralt tema, som har været omdrejningspunkt i Prinsessens liv og virke lige fra prinsesserollen til det store protektionsarbejde, som Prinsessen gennem årene har udført for en lang række nationale og internationale organisationer inden for bl.a. spejderbevægelsen, ridesporten og handicap- sundhedsorganisationer.

En fin udstilling og så får man lige genopfrisket sin Danmarks historie, mens man går rundt i de smukke lokaler.

 Særudstillingen er der til 3. november, men Koldinghus har andre faste spændende udstillinger.

Hav en god weekend.

3 tanker om “Prinsesse af Tiden!

  1. Det var spændende at læse! Den 4-etagers ruinsal på Koldinghus er en utrolig flot ramme om udstillingen. Jeg har lige læst den nye bog om Benedikte skrevet i anledning af fødselsdagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.