Et dejlig sommertegn er når rabarberne står klar til at blive spist. Det var allerede anden gang i går, hvor jeg kunne plukke et stort bundt, og de blev brugt til tærte, en let og hurtig opskrift. Jeg kan ikke huske, hvem jeg har fået opskriften af, men den kan varmt anbefales.:
Rabarbertærte
800 g rabarber – 50 g sukker, lidt vanillesukker
Dej: 250 g kokosmel, 250 g sukker, 50 g mel, 1 knsp. bagepulver, 200 g smør, 1 æg, lidt hakkede nødder.
Rabarberne snittes, lægges i bunden af en tærteform og drysses med sukker og lidt vanillesukker.
Dejen: Alle indigriendserne blandes godt sammen og stilles evt, lidt i køleskab. Dejen rulles ud og trykkes over rabarberne som et låg.
Lidt hakkede nødder drysses over og tætten bages ved 180 grader i ca. 30 min.
Velbekomme og rigtig god lørdag.
Jeg har også rabarber i haven. De er så fine nu og den tærte slår da lige Blomsterberg af pinden. God gufguf fornøjelse.
Tak og så er det let at bilde sig selv ind at den næsten er sund med alle de rabarber
Har også lige lavet rabarber kompot for anden gang, dejligt. Opskriften har du fået af mig, som har fået den af Jørgen fra sang, som hvert år laver den til sangaften, den smager bare dejligt. God weekend.
Så tak for en rigtig god opskrift