Nu er det blevet koldt, mørkt og vådt, så nu må det være rødkåls tid, så det er hoved ingrediensen i ugens salat. Ja desværre var der ikke nogen ugens salat i sidste uge, der var bare så meget. En heftige uge men dejligt, at vi nu er blevet rigtig mange her på bloggen.
Salaten består af:
- Rødkål
- Rødbeder
- Grapefrugt (kan selvfølgelig erstattes med appelsin)
- Bønnespirer
- Feta
Rødkålen skæres meget fint ud, det er lettere, hvis man starter med at halvere den. Jeg har altid nogle kogte rødbeder liggende, som lige kan skæres ud i tern (i næste uge kommer der rødbede carpaccio) . Alt efter størrelse skal rødbederne koges ca. 1/2 time, de skal ikke være for store, de små smager bedst. Vi er kun to, så jeg brugte kun en halv grape. Bønnespirer og feta drysses over til sidst.
På grund af grapefrugten synes jeg godt, at dressingen må være lidt sødere en normalt, så jeg har erstattet dijon senneppen med en sød sennep i en af mine grund dressinger:
- Olivenolie
- Balsamico eddike
- Salt og peber
- Lidt sukker
- Sød sennep
Jeg pisker det hele sammen for at få ingredienserne blandet godt nok
Velbekomme
Mona