Forår er for mig lig med rosévin. Hele vinteren drikker jeg hvidvin, men nu hvor solen er kommet højt på himlen, så står den på rosévin, og det dejlige ved denne årstid er, at man kan se sine venner bare lige til lidt snacks og vin på terrassen. For nogle år tilbage kom vi rigtig meget i Sydfrankrig, og der drikker de meget rosévin, så vi var meget imponeret, når vi kom i supermarkederne og så, at de havde 40-50 forskellige slags. Vi fandt som regel en favorit, og når jeg så kom hjem, prøvede jeg at finde dem herhjemme, men selv hos vinhandlerne havde de kun 2-3 forskellige rosévine. jeg fik at vide, at det var fordi, danskerne ikke drak rosévin. Men nu er udvalget blevet meget stort de fleste steder, og der er rigtig mange gode vine.
Jeg har et stykke tid lavet ærtepuré til rugbrøds chipsene, som jeg serverer til velkomst drinks, og det var meget populært til påskefrokosten, men som noget nyt har jeg denne gang lavet puréen af majs og chili.
Opskriften på majspuré:
- 250 g optøet majs
- 1 fed hvidløg
- 50 g mandler
- 25 g parmesan
- 1/2 dl. god olivenolie
- chili efter smag
- lidt salt
Alle ingredienser blendes sammen, måske skal du have lidt mere oliven olie i, det er lidt efter hvor lind du vil have puréen.
Jeg bager jo selv rugbrød og du kan se opskriften her. Jeg har været lidt ked af at skulle kassere endeskiverne, så nu laver jeg dem lidt tykke og fryser dem ned. Når der så er en god portion, laver jeg rugbrøds chips af dem – let og billigt. Brødet skæres ud i mindre stykker og bages i ovnen i 20 min ved 150 grader. Jeg opbevarer dem så i en kagedåse.
Hav det godt til vi mødes i blogland igen.
Hvor lyder det lækkert med dine puréer af ærter og af majs og chili. Dem må vi prøver. Her er vi også glade for rosévin, og det er nemlig dejligt, at der er kommet mange flere rosévine i forretningerne nu.
Uh – det ser altså lækkert ud – og så med rosévin til. Så kan det vist ikke blive skønnere 🌝
Sommer er rose tid, selv om varmen lade vente på sig.