December måned er på mange måder en meget speciel måned fyldt med hygge, mennesker, stress og masser af mad og drikkelse. Der skal skrives ønskesedler og købes julegaver midt i mylderet af glade mennesker kun med en lille pause til et glas gløgg. I min familie starter vi med at samles alle tre generationer for at lave adventskranse, mens vi spiser æbleskiver og drikker gløgg, det er rigtig hyggeligt. Nu har vi så allerede tændt lys nummer to.

Tændingen af lysene giver altid nogen debat om, hvad er mest rigtigt. Skal man tænde et for hver søndag, eller tænde dem alle på en gang. Jeg tænder et for hver søndag, og kunne slet ikke få mig selv til at tænde dem alle den første søndag, selvom det faktisk ville være en god ide med den krans jeg har i Glücksburg, for jeg er her jo ikke hver søndag. Jeg har nået flere julemarkeder både i København og Glücksburg, begge steder dog i regnvejr – ikke særlig julet. Småkage bagningen blev reduceret til brunkager og vaniljekranse og kun en halv portion, så det tog ikke lang tid, men um hvor de smager.

De næste tre dage bliver her i Glücksburg på ren ferie, så jeg regner med, at vi når både til Flensborg og Husum til julemarkeder og shopping. Jeg skal finde en kjole til mit Guldbryllup, og det er ret svært, så nu vil jeg prøve hernede. Hvis det ikke lykkes, må jeg forsætte, når jeg kommer hjem igen torsdag.

Hav det godt så længe.

Mona

2 tanker om “Så er julen i fuld gang!

 1. Hej Mona.
  Hvor er det flotte juledekorationer du har lavet, det er en hyggelig men også en lidt stressende tid her i dec. Jeg har alt for mange aftaler med mennesker jeg gerne vil se, men vi har da også nået at bage lidt småkager med børnebørnene .
  I sidste uge var vi til en bevægende og hård bisættelse med en af vores bedste venner, 68 år, 3 tumorer i hjernen der gik kun et halvt år. Det er så forfærdeligt at miste en af de nærmeste, og vi sørger og mindes.
  Onsdag torsdag kører vi på juletur til Flensburg, julemarked, lidt shopping, hygge. Vi overnatter på hotel Am Rathaus, så er vi lige midt i det hele.
  Fortsat en dejlig dec. Til dig.
  Kh
  Birgit

  • Det er slemt at miste en af sine venner. Hotel Am Rathaus har vi boet på mange gange, det ligger rigtig godt og personalet er meget søde, så rigtig god tur til Flensborg, her er meget hyggeligt med alle de små julehuse.
   KH Mona

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fuldend regnestykke (for at modvirke spam) * Tiden udløb. Prøv en ny CAPTCHA.